Nieuws uit Hove (4)

Viering verdienstelijke burgers

Op 18 november 2006 had in het gemeentehuis de jaarlijkse huldiging plaats van de verdienstelijke burgers uit het gemeenschapsleven en de sportcompetitie.

Burgemeester Luc Vuylsteke de Laps mocht eerst de “laureaten van de arbeid” in de bloemen zetten. Roland Geurts en Petrus Joosen kregen het gouden ereteken en Jozef Pepermans het zilveren ereteken van de arbeid. Alle drie zijn ze bedrijvig in de diamantnijverheid.

Daarna werden een hele reeks inwoners gevierd voor 20, 40, 60 en 120 bloedgiftes aan het Rode Kruis Vlaanderen.

Student Jens Van der Auwera werd de winnaar van de 11de GEO-Olympiade aardrijkskunde.

Zowel de verzamelaarsclub “Hofila” als het opvangtehuis voor weeskinderen “De Vuurtoren” vierden dit jaar hun 40-jarig bestaan en kregen hun aandenken.

Bij de sportverenigingen werden de biljardclubs Sint-Jozef en Prinsenhof gehuldigd samen met atleet-discuswerper Willy Duré, juniorwielrenner Walter De Winter, de Hovese Tafeltennisclub, de kadetten van voetbalclub Hove Sport, schermer Guy Van Raemdonck, zeilster Annelies Bossijns, de Hovese Korfbal Club, de Hovese zaalvoetbal Liga en beheerder Jos Vogels.

 

Stationsgebouw wordt restaurant

Het Hovese stationsgebouw aan de Kapelstraat staat al meer dan twee jaar leeg. Treinreizigers die in Hove opstappen moeten hun vervoerbewijs op de trein nemen. Volgens de spoorwegen is het plaatsen van een vaste bediende in de statie tijdens de weekdagen veel te duur. Lange tijd dacht men dat de dagen van dit aftandse gebouw geteld waren en zeer snel onder de sloophamer zou verdwijnen.

Via een reddingsactie van enkele Hovese groepen en individuen kom men ervoor zorgen dat dit stukje Hovese industriële archeologie een nieuwe bestemming krijgt. Via een openbare aanbesteding, waarop meer dan honderd kandidaten intekenden, kwam uiteindelijk het Mortselse kopppel Dominique De Mey en Birgit Zwinnen met het beste voorstel uit de bus. Zij zijn vast van plan om het Hovese stationsgebouw een tweede leven te geven met de uitbating van een taverne-restaurant met bijhorend vergaderlokaal voor plaatselijke verenigingen.

Begin 2007 zal het nieuwe eethuis zijn deuren voor het grote publiek openstellen.

Door deze opening komt er terug meer sociale controle en beweging op en rond het stationsgebouw. De laatste jaren werden er immers geregeld vandalenstreken vastgesteld op de fietsparking aan de kant van de Kasteelstraat.