De Fietsersbond vzw start in Hove met een plaatselijke afdeling. Tijdens de julimaand verzamelden een 25-tal geïnteresseerde Hovenaars op een infovergadering in het Groen Schooltje. Er volgde een voorstelling van de organisatie, een bespreking van de fietsknelpunten in Hove en een aantal solidariteitstoespraken vanwege groepen uit de buurgemeenten Kontich en Edegem.

De Fietsersbond ijvert voor een doorgedreven fietsbeleid met meer en betere fietspaden en fietsenstallingen, een fietsvriendelijke fiscaliteit. Door het vele lobbywerk kon men reeds een aantal mooie resultaten voorleggen zoals de fietsvergoeding, meer geld voor fietspaden en vooral een betere fietsinfrastructuur.

Gezond fietsen

Fietsen is belangrijk voor onze gezondheid. Wie elke dag met de fiets naar school of het werk rijdt, is minder vaak ziek. Een half uur per dag fietsen is efficiënter dan wekelijks één uur fitnessen.

50% van de mensen woont op minder dan 10 km van het werk. En toch neemt meer dan 70% van de werknemers dagelijks de auto voor het woon-werkverkeer. Op kortere afstanden is zeker in steden en dorpscentra de fiets altijd sneller.

In Hove zal de fietsersbond de nodige aandacht besteden aan de toekomstige herprofilering van het gemeentecentrum en de staat van de aanwezige fietspaden. De eerste afdelingsactiviteit in Hove wordt de aanwezigheid met een informatiestand op de komende zomerendfeesten om reclame te maken en leden te werven.

Verdere inlichtingen FB-Hove : Dirk Horsten, Kapelstraat 57 / bus 2 in 2540 Hove, tel. 0497 / 15.31.09. – internet : www.fietsersbond.be , e-post : info@fietsersbond.be .