Nieuwe identiteitskaarten

De gemeente is al goed gevorderd met het uitreiken van de nieuwe elektronische identiteitskaarten. Er werden reeds 4.809 nieuwe kaarten afgeleverd (71 %) op een totaal van 6.771 nieuwe kaarten. Aan het huidige ritme van uitreiking, zal op 10 maart 2009 de laatste Hovenaar zijn nieuwe elektronische identiteitskaart bezitten.

 

Straatverlichting

De N.V. Eandis uit Deurne krijgt de opdracht voor het jaarlijkse onderhoud van de openbare verlichting. Dit houdt in de preventieve vervanging van lampen, de jaarlijkse onderhoudskost van de gemeente- en monumentenverlichting en de verkeerskegels. Hiervoor werd een totaalbedrag van € 9.737,89, (B.T.W. Inbegrepen) (392.826.-bef) vrijgemaakt op de gemeentebegroting.

Defecte straatlampen: tel. 0800 / 600 01 – www.straatlampen.bewww.eandis.be .

 

Herstellingswerken aan Sporthal Weyninckhoven

De gemeentelijke sporthal aan de Paul van Ostaijenlaan is dringend aan herstel toe.

Er werd een rapport over opgemaakt. Een aantal berekeningen wijzen uit dat het kostenplaatje al goed aantikt rond +/- 620.000 euro (+/- 25.000.000.-bef). Er moet nog bekekenen worden welke werkzaamheden ten laste vallen van het gemeentebestuur en welke ten laste van de v.z.w. Weyninckhoven, dit is de beheerder van de gemeentelijke sportinfrastructuur. Nadien kan een studiebureel aan de slag voor verdere berekeningen van het kostenplaatje.

De omvang van de noodzakelijke werken en de kostprijs ervan overschrijden ruim de verwachtingen. Men onderzoekt of men via allerlei kanalen subsidies kan krijgen voor deze werkzaamheden. Anders wordt het wel een dure aangelegenheid voor een kleine gemeente zonder veel financiële ruimte. Het rapport laat wel ruimte voor fasering, zodat niet alle noodzakelijke werken gelijktijdig moeten plaatsgrijpen.

 

Interim-personeel voor de gemeente

Het gemeentebestuur wil bij een langdurige afwezigheid (langdurige ziekte, zwangerschap, enz…) van een vast benoemd gemeentelijk personeelslid een beroep doen op personeel van interim-kantoren. Hiervoor stuurde men een prijsofferte naar acht interim-kantoren uit de stad Mortsel. Gelet op het verslag van het nazicht van de biedingen is de offerte van T-Interim Vlaanderen het voordeligste voor het uitbesteden van personeel. Met dit kantoor werd dan ook een overéénkomst afgesloten.

 

Bekende horecazaken verdwijnen

Het aantal horecazaken in de gemeente gaat in dalende lijn. Enkele weken geleden sloot het bekende taphuis “Den Driehoek” aan het begin van de Lintsesteenweg definitief de deuren. Het pand wordt volledig afgebroken. Nadien komt er op het gelijkvloers een immobiliënkantoor met daarboven twee appartementen.

Nu staat ook het gekende Chinees restaurant “De Lange Muur” aan het Sint-Laureysplein te koop. De uitbaters stoppen om gezondheidsredenen. Samen met het eethuis van 180 m2  worden ook de twee bijhorende appartementen verkocht. Vraagprijs : 695.000 euro (28 miljoen Bef.).