Mortsel en Boechout-Vremde vormen zowat het zwaartepunt van deze afdeling. Men heeft ook nog natuurprojecten lopen in Antwerpen, Berchem en Lint.

In de herfst van 2008 zal deze verjaardag de nodige aandacht krijgen via allerlei feestmomenten.

Dit jaar wil Natuurpunt in Mortsel er alles aan doen om het gebied “Klein Zwitserland” alsnog bij de Vlaamse Overheid erkend te krijgen als natuurreservaat. Ook in het gebied ten noorden van de spoorlijn, “Klein Zwitserland noord”, moet natuur de hoofdfunctie blijven.

Natuurpunt heeft geen probleem met de aanleg van een fietspad Mortsel-Wilrijk over de oude spoorwegberm naast de Krijgsbaan mits er wordt voldaan aan enkele ecologische voorwaarden. Voor het verdere tracé richting Deurne eist Natuurpunt dat het fietspad dan de berm verlaat en het eigenlijke gebied van “Klein Zwitserland” vermijdt om via het bestaande tunneltje onder de spoorlijn richting Deurne verder te lopen. Natuurpunt is voorstander van een ecoduct annex voetgangersbrug over de spoorlijn om zo “Klein Zwitserland” met “Klein Zwitserland noord” te verbinden. Deze verbinding is essentieel om de natuur op het natuurgebied veilig te stellen en de open ruimte naar natuurgebied Fort 3 te vrijwaren.

Natuurpunt telt in Mortsel zo’n 450 gezinnen als lid. Men is dringend op zoek naar nog meer vrijwilligers die het vele werk in de afdeling kunnen ondersteunen. Voor de bestaande vrijwilligers worden de taken stilaan te uitgebreid. Er is werk voor ieders kunnen.

Verdere info over Natuurpunt afdeling “Land van Reyen” bij voorzitter Bert Andries, Boomkensstraat 20 in 2531 Vremde/ Boechout, tel. 03 / 455.82.89.

Gratis abonnement op de elektronische nieuwsbrief door je e-postadres te bezorgen aan de voorzitter.