* Er komt binnenkort een nieuwe verkaveling in het verlengde van de Onderwijsstraat. Een aantal eigenaars van gronden aan de Léon Dumortierstraat 80 tot 84 en van het pand Lintsesteenweg 40 gaan een gedeelte van hun aanzienlijk grote domeinen privaat verkavelen en op de markt brengen. Dit plan werd door het vorige schepencollege principieel goedgekeurd. Onlangs werd er een voorstel van de door de eigenaars aangestelde ontwerper voorgelegd. Er is wat discussie ontstaan over het al dan niet afstaan van gronden door de vlakbij gelegen gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool, gelegen aan de Onderwijsstraat 19.

 

* De uitgave van de nieuwe gemeentelijke gids “Hove Leeft” is recent bij de Hovenaars in de brievenbussen gevallen. Hij had wat vertraging opgelopen op zijn oorspronkelijke verschijningsdatum van mei 2008. Er zijn aanzienlijke problemen opgedoken bij de aanstelling van een nieuwe drukkerij uit Luik die dure advertenties verkoopt in vergelijking met vroeger toen een plaatselijke drukkerij ervoor instond. De plaatselijke middenstanders zijn hier niet over te spreken. Ze haakten massaal af bij de verkoop van advertenties. Er is al kritiek losgekomen op de nieuwe uitgave. Het lettertype is voor vele oudere mensen veel te klein, de opmaak is niet zo aantrekkelijk want er staan weinig foto’s in, er staan verschillende fouten in, vele advertenties zijn inderdaad van buiten de gemeente.

 

* Sedert enkele weken staan er op enkele plaatsen in het gemeentecentrum nieuwe fietsstallingen, gemaakt van gerecycleerd materiaal. De meeste fietsers vinden deze stallingen maar niets, gelet op het feit dat de gestalde fiets altijd scheef komt te staan wat soms beschadigingen aan het rijwiel meebrengt. Volgens schepen Hilde Vandriessche zijn deze fietsstallingen geen nieuwe, ze werden voorlopig verplaatst van plaatsen van weinig gebruik naar nieuwe met frequentere benuttiging. Momenteel loopt er een onderzoek naar kwalitatief betere modellen van fietsstallingen en ook naar de beste plaatsen om die te zetten.

 

* Het recent volledig afbranden van de Sint-Pieterskerk tijdens de meikermis in de Vlaams-Brabantse gemeente Galmaarden is in Hove niet onopgemerkt voorbij gegaan. Deze kerk werd in de as gelegd door enkele lokale feestvierders die maar niet genoeg kregen van het afschieten van vuurpijlen.

Tijdens de jaarlijkse Hovese dorpsfeesten, begin september, wordt er een groot feestvuurwerk in het gemeentecentrum gehouden. Verschillende bewoners van de Mortselsesteenweg schreven na het laatste vuurwerk van 2007 protestbrieven naar het schepencollege om het feit aan te klagen dat ze nadien al deze projectielen moesten opkuisen die op hun daken en in de dakgoten lagen. Ze verstroppen de afloopbuizen. Bij de leden van de kerkraad kent men dit probleem ook; bij de jaarlijkse opkuisacties van de Hovese Sint-Laurentiuskerk worden er ook veel afgeschoten projectielen gevonden op de daken van het kerkgebouw. Burgemeester Luc Vuylsteke de Laps stelt dat men “de ramp van Galmaarden niet kan vergelijken met het feestvuurwerk van Hove. In Galmaarden waren het onoplettende particulieren die voor onheil zorgden, in Hove wordt het vuurwerk onder controle door de middenstanders afgeschoten. We zullen hen extra vragen om in de toekomst toch maar alle  noodzakelijke veiligheidsmaatregelen strikt na te leven”.