Sint-Laurentiusparochie zoekt 100.000 euro

In 2009 start de restauratie van de Sint-Laurentiuskerk in het centrum van de gemeente. De kerk is een geklasseerd monument en is grotendeels aangetast door vocht en de insijpeling van water. De onkosten worden voor 90 % gedragen door het Vlaams Gewest, de provincie Antwerpen en de gemeente Hove. De kerkfabriek Sint-Laurentius moet zelf op zoek gaan naar de overblijvende 100.000 euro om de eigen 10 % bijdrage te financieren. Hiervoor onderneemt men allerlei socio-culturele initiatieven om het nodige geld in de lade te krijgen.

Een eerste actie is de uitgave van een luxe-fotoboek dat een overzicht geeft van de recentste geschiedenis van de kerk. Er staan ook foto’s in van unieke stukken die op een veilige plaats worden bewaard. Men werkt enkel op bestelling. Wie 25 euro of meer stort ziet zijn naam vermeld in het boek.

Het boek bestellen doe je door 25 euro over te schrijven op rekeningnummer 091-0010354-04 van Kerkfabriek Sint-Laurentius, Mortselsesteenweg 44 in 2540 Hove met de vermelding van je naam en adres.

Als tweede actie gaat men wenskaarten verkopen die men voor een kleine meerprijs kan laten personaliseren.

 

Nieuw woonerf “Kastanjehof” aan de Boechoutsesteenweg

Het bekende kasteeltje “Kastanjehof” van de tandartsenpraktijk van de gekende familie Van Genechten aan de Boechoutsesteenweg wordt momenteel omgebouwd door projectontwikkelaar “ ’t Landgoed” tot een luxueus woonerf. In het kasteeltje komen er vijf appartementen en in twee aangrenzende nieuw te bouwen panden komen er nog veertien extra woongelegenheden.

Een gedeelte van het kasteeltje werd ondertussen reeds afgebroken. Het overblijvende gedeelte wordt gerestaureerd en krijgt er een nieuwe vleugel aan bijgebouwd. Er komen nog twee nieuwe appartementsgebouwen waarvan één aan de kant van de Lintsesteenweg. Alle appartementen hebben een tuin of een terras. Ondergronds komt er een parkeergarage voor 32 wagens. In het centrum van het domein komt er een mooie tuin met een vijver. Voor de zwakke weggebruikers komt er een voet- en fietspad van de Boechoutsesteenweg naar de Lintsesteenweg, zodat de vele schoolkinderen en andere fietsers het gevaarlijke kruispunt Lintsesteenweg-Boechoutsesteenweg kunnen vermijden.

Normaal gezien moet het complex binnen een jaar af zijn. De verkoop loopt goed want er zijn al meer dan 10 appartementen verkocht.

 

Jeugdhuis JOC voor langere tijd gesloten

Op 20 augustus legde een felle brand de ingang van jeugdhuis JOC en de nabij gelegen lokalen van de sport- en jeugddienst aan de Paul van Ostaijenlaan in de as. Oorzaak van de brand was een smeulende sigaret onder een lederen zetel die jongeren er hadden gezet omdat ze binnenin het jeugdhuis niet mogen roken. De brand vernielde het hele bureau van de sport- en jeugddienst en de ingang naar de feestzaal. De computers zijn letterlijk gesmolten door de hoge hitte en er is heel wat waterschade. Door deze aanzienlijke brandschade en het opstarten van de wederopbouw met al zijn administratieve formaliteiten zal het jeugdhuis enkele maanden buiten gebruik zijn. De herstelwerkzaamheden worden reeds op 50.000 euro begroot.