JOC terug open

Het gemeentelijk Jeugd Ontmoetingscentrum aan de Paul van Ostaijenlaan werd op 20 augustus jl. gedeeltelijk in de as gelegd. De schade was aanzienlijk. De fuifruimte was totaal buiten gebruik. Voor het opkuisen, reinigen, herstellen en aankopen van nieuw bureelmateriaal wordt in totaal 46.000 euro uitgetrokken + 21% BTW. Ondertussen is het JOC sedert enkele dagen terug open voor het grote publiek. De sport- en jeugddienst die hun burelen in hetzelfde gebouw hebben, blijven nog een tijdje ondergebracht op de zolderverdieping van het gemeentehuis.

 

Veel geld naar Ontwikkelingssamenwerking

Het gemeentebestuur deelt heel wat geld uit aan projecten voor ontwikkelingssamenwerking in de Derde wereld. Er gaat 1.268,00 euro naar het “Bouwproject Tanzania”, 2.150,00 euro naar “Ondernemers zonder Grenzen” en 300,00 euro naar een project van het Sint-Gabriëlscollege in Boechout. Verder is er nog een toelage van 4.100,00 euro aan de “11.11.11 actie” voor een project in de Dominicaanse republiek, een toelage van 1.000,00 euro aan “Artsen zonder vakantie” voor een project in Congo en een toelage van 1.469,00 euro aan “Plan België” voor een schoolbouwproject in Cambodja.

 

Weerslag financiële crisis nog niet gekend

De financiële wereld staat in rep en roer. De bank Dexia, de huisbank van de gemeentebesturen, werd ook zwaar getroffen in de bankencrisis. De eventuele schade op de gemeentebegroting is nog niet direct zichtbaar. Hove bezit via de gemeentelijke holding 125 aandelen in Dexia. In het voorjaar 2008 trok Hove 37.000,00 euro voor zijn participaties in Dexia. Ondertussen raasde de financiële crisis over het land. In het voorjaar 2009 zal duidelijk zijn hoeveel dividenten de gemeente trekt voor zijn aandelen in Dexia. Dit kan zijn weerslag hebben op de gemeentebegroting en op eventuele maatregelen die het gemeentebestuur dan zal moeten treffen.

 

Scholen allemaal gelijk op de website www.hove.be

De gemeentelijke website werd grondig vernieuwd. De inhoud van de voorstelling van de verschillende aanwezige scholen zal beter dan vroeger op elkaar worden afgestemd. Alle scholen en vormingsinstellingen krijgen een zelfde voorstellingswijze. Iedere school krijgt minstens een aantal fotootjes van zijn instelling met actieve scholieren, de webstekken van de school en hun logo krijgen ook een prominente plaats, private adressen van directieleden verdwijnen wegens privacy- en veiligheidsredenen. In Hove volgen zo’n 2.000 scholieren en leerlingen dagonderwijs. Leerlingen van ver buiten de gemeente volgen les in Hove. Daarnaast is er nog een bloeiende gemeentelijke kunstacademie en een muziekacademie.

 

Gevaarlijk verkeerskruispunt in onderzoek

Het kruispunt Lintsesteenweg/L. Dumortierstraat/J. Covelierssstraat is zeer gevaarlijk. Wagens hebben geen volledig zich op het kruispunt omdat ze aan een witte streep moeten stoppen. Deze streep ligt achter een zebrapad voor voetgangers. De wagens komende uit de J. Coveliersstraat en de L. Dumortierstraat hebben dus geen volledig zicht op het verkeer rijdende op de Lintsesteenweg. Dit zorgt geregeld voor gevaarlijke verkeerssituaties. Het gemeentebestuur erkent deze situatie. Men onderzoekt in welke mate men de parkeerplaatsen aan het bewuste kruispunt kan heroriënteren om een beter zicht over het kruispunt te krijgen.

 

 

Luc Van den Weygaert – 5 november 2008