Verkeersveiligheid aan scholen Mortselsesteenweg

Aan de Mortselsesteenweg bevinden er zich twee schooluitgangen : Regina Pacis basisschool en Regina Pacis humaniora, laatste ingang samen gedeeld met basisschool Het Groen schooltje. Voor beide schooluitgangen is er een zebrapad aangebracht op het wegdek. Er is evenwel geen extra lichtpunt aangebracht en ook geen verkeersbord F-49 (oversteekplaats voor voetgangers). Aan de andere schooluitgangen van vermelde scholen aan de Boechoutsesteenweg is er wel een extra lichtpunt op het zebrapad en een verkeersbord F-49 aanwezig. Iedere extra beveiliging kan de schoolkinderen enkel maar ten goede komen. De Hovese burgemeester zegt “dat hij geen signalen heeft gekregen over problemen in dit verband. Aan deze oversteekplaatsen is er toezicht door politie of gemachtigde opzichters.

f49

Bijkomende verlichting is naar mening van het Hovese schepencollege niet nodig, omdat er voldoende straatverlichting is. Bij de heraanleg van deze straat zal dit bekeken worden, maar nu nog snelsnel lichtpunten gaan plaatsen is niet opportuun “ aldus burgemeester Luc Vuylsteke de Laps.

verkeersbord F- 49 : oversteekplaats voor voetgangers

 

 

Vuurwerk particulieren verder ontraden

Tijdens afgelopen eindejaarsnacht werd er heel wat vuurwerk afgeschoten door particulieren. Bij een aantal feestvierders liep dit niet al te goed af (afbranden van woningen en zware verwondingen). Het Hovese schepencollege nam al enkele maatregelen om het gevaar van het afschieten van vuurwerk te duiden. De burgemeester verklaart dat het gemeentebestuur zal blijven sensibiliseren over het verantwoord gebruiken van vuurwerk zodat de kans op ongevallen in Hove zeer klein wordt.

 

De lichtkranten actualiseren

Op de drie aanwezige lichtkranten in Hove staan soms veel oude en vervallen aankondigingen. Zo verscheen er nog vele weken in januari jl. een bericht voor de nachtbusregeling van De Lijn van afgelopen eindejaarsnacht 31/12/08. Actuele berichten moeten dan wachten tot er plaats is om te verschijnen. Schepen Jan Goorden meldt dat het invoeren van een verkeerde datum (2008 i.p.v. 2009) hiertoe aanleiding heeft gegeven. Er zullen ook meer mensen opgeleid worden om de borden up-to-date te houden tijdens de afwezigheden van de informatieambtenaar.

Er bestaan technische ingrepen om vervallen berichten automatisch te doen verdwijnen.