Fietsersbond HoveBinnen de driehoek Hove, Edegem, Mortsel (HEM) is een afstand nooit meer dan 5 km. Meestal vindt men zij winkels en andere voorzieningen op een nog kleinere afstand. Daarbij zijn tram, bus en trein nooit ver weg en Antwerpen ligt binnen fietsafstand. Dit gegeven wil de Fietsersbond meegeven aan de meer dan 53.000 inwoners van de HEM-gemeenten om de regio zo te laten uitgroeien tot een echte fietsregio.

Er werd hiervoor contact opgenomen met de drie gemeentebesturen. Op een vergadering in het Hovese Kostershuisje schaarden de drie gemeenten zich achter het uitgangspunt om er voor te zorgen dat de inwoners en bezoekers van de regio zich aangenaam, snel en veilig door de drie gemeenten met hun fiets kunnen bewegen en enkel naar de autosleutels grijpen als het niet anders kan. Hiervoor werkt men aan het uitbrengen van een gratis fietskaart van de drie gemeenten met daarop alle bestaande en gewenste binnenwegen, de recreatieve knooppunten, fietsparkings en zoveel meer. Daarnaast promoot men autodelen als alternatief voor wie niet alles per fiets of openbaar vervoer kan regelen. De drie gemeenten doen ook samen mee aan de actie “Met belgerinkel naar de winkel”.

De drie Fietsersbond-afdelingen van Hove, Edegem en Mortsel maken een volledig dossier van de fietsenstallingen in hun gemeente en zoeken uit waar die nog ontbreken.

www.fietsersbond.be .