De jongste tijd krijgen vele inwoners van onze regio (agressieve) huis-aan-huisverkopers aan de deur die hun diensten aanbieden voor meestal het reinigingen van daken, gevels, klinkers, tuinwerken, enz … Vaak gaat het om verkopers die het Nederlands niet machtig zijn en opereren vanuit het buitenland. We hebben kennis  van een firma die opereert vanuit Duitsland met personeel afkomstig van diep in de voormalige Sovjet-Unie. Ze schotelen hun kandidaat-klanten allerlei mooie beloften voor waar ieder nuchter denkend mens eens twee maal over nadenkt of ze wel uitvoerbaar zijn.

Of die “firma’s” ook in orde zijn met onze bestaande sociale-, arbeids-, fiscale-, milieu-, enz… -wetgeving is erg twijfelachtig. Ze doen onze eigen geregistreerde ambachtslui en ondernemers dikwijls onwettige concurrentie aan.

De politiezone HEKLA is op de hoogte van de aanwezigheid van deze verkopers. Buiten dat zij op een vrij agressieve wijze te werk gaan om hun diensten te verkopen, kan de politie de betrokken verkopers niets ten laste leggen. Zij leveren hun werk af en vragen wel contante betaling. De politie volgt deze personen wel op en geeft de informatie door aan de federale politie.

Verdere info : Politie HEKLA, tel. 03 / 444.00.00. – www.hekla.be .

Opgepast met advertentieronselaars voor de brandweer

De brandweer wenst de bedrijven en bevolking te waarschuwen voor wanpraktijken van ‘Drukkerij BMS’ die advertenties ronselt voor een tijdschrift dat zou uitgegeven worden door de Brandweer van Edegem.

Dit bedrijf heeft geen enkele opdracht van de brandweerdienst ontvangen, die trouwens niet eens een tijdschrift uitgeeft. De Gewestelijke Brandweerdienst Edegem distantieert zich van deze praktijken en vraagt uitdrukkelijk om alert te zijn. In geval van twijfel kan je je informeren bij de dienstchef van de brandweer, Kapitein Peter Vermeulen, tel. 03 / 289 21 94.