Lantaarnpalen vragen opkuisbeurt

Over heel het grondgebied van de gemeente kunnen een aantal lantaarnpalen dringend een opkuisbeurt gebruiken, meestal staan ze in de omgeving van bomen. Enkel een opkuisbeurt, geen schilderbeurt.

De technische dienst van de gemeente antwoordt het volgende : “Omwille van praktische redenen zijn we enkele jaren geleden gestopt met het reinigen van de openbare verlichtingspalen (lees ook in de andere gemeenten). Sedert enkele jaren wordt ons via nieuwe wetgevingen op de veiligheid verboden om werken uit te voeren op ladders boven de 2 meter. Het alternatief hiervoor is het werken met hoogtewerkers wat een hoge kostprijs en veel tijdverlies meebrengt.

De wetgeving geldt uiteraard niet enkel voor openbare besturen maar voor elke werkplek. Eandis heeft hierdoor het initiatief genomen om het schilderen van de OV-palen te organiseren en te subsidiëren.

Het bestuur betaald de kosten van de verf en Eandis betaald de werken. Het toezicht op de schilderwerken gebeurt door Eandis en na de werken heeft er een oplevering plaats met alle partijen.

Spijtig genoeg wordt het schilderen verspreid over 4 à 5 fasen, elke fase om de 2 jaar waardoor alle palen binnen een termijn van max. 10 jaar volledig worden geschilderd en, waar nodig, hersteld of zelfs vervangen. Een opdracht voor een 2e fase werd goedgekeurd en kan nog dit jaar worden uitgevoerd.” Waarvan akte. Hopelijk duurt het niet te lang voor er in Hove actie volgt.