AzalealeiDe nutsmaatschappij Eandis gaat haar leidingen in de Azalealei, Hortensialei en Rozenlei vervangen. Dit zal gebeuren aansluitend of tijdens de voorbereidingswerken voor de herinrichting van het gemeentecentrum. Hiervoor dienen de voetpaden open gebroken te worden. In de Azalealei is er een probleem met de bomen omdat het wortelgestel schade geeft aan de leidingen en er een praktisch probleem ontstaan is wegens plaatsgebrek voor de werken.

Door de technische diensten van de gemeente werd een plaatsbezoek gebracht in de Azalealei en Rozenlei (Rozenplein ) en er werd vastgesteld dat onder de bomen eveneens de leidingen van de Antwerpse Water Werken (AWW) werden gelegd. Het kappen van de bomen is een optie, maar terug aanplanten in plantstrook is geen duurzame oplossing. Door de gemeentediensten werd een voorstel uitgewerkt om het plaatsen van de “boomplantvakken” te voorzien in de rijweg.

Het rooien van de 61 lindebomen, volledig afvoeren van takken en stammen en het uitfrezen van de stronken wordt geraamd 6.000 euro inclusief het rooien.

Bij het rooien van de bomen en wijzigen van het straatbeeld gaat het gemeentebestuur een informatiemoment voor de betrokken bewoners organiseren. Dit gaat door op maandag 9 november om 20.00u. in C.C. “De Markgraaf” aan de Kapelstraat 8. Iedereen is welkom.