De natuurlijke rijkdommen van Hove gebruiken

In de gemeente Buggenhout is men begonnen met de oogst van eikels. Die zijn internationaal zeer gegeerd bij boomkwekers. Dit jaar zou de oogst erg groot zijn. Boswachters verwachten een opbrengst van tien ton. Dat is voldoende voor duizend hectare nieuw bos. In Hove staan er op verschillende plaatsen ook eiken die dit najaar vele honderden kilo’s eikels per boom afleverden, ook goed voor honderden ha nieuw bos in Vlaanderen. In Hove gebeurde er niets speciaal met deze en andere bosvruchten. De vruchtbare eikels verdwenen bijna allemaal in de witte GFT-zakken van de vuilniswagens. Enkele eekhoorns eten hun buikje nog vol.

 

Verkeerschaos is compleet

De verkeerschaos is nu compleet in de gemeente. Er zijn werken bezig aan de nutsleidingen in de drukke Boechoutsesteenweg, wat tot gevolg heeft dat er enkel richtingsverkeer richting Hove-centrum plaatsgrijpt. Als gevolg hiervan zakken veel ouders naar de Mortselsesteenweg af om hun schoolgaande kinderen van zowel het Regina Pacisinstituut als Het Groen Schooltje op te halen. Sommige van die ouders zijn zo arrogant om hun wagen op het fietspad te parkeren wat de fietsende scholieren en anderen in gevaar brengt. Er is parkeeroverlast in de Begonialei, Azalealei, Rozenlei en Jozef Lambrechtslei.

Reken hierbij nog de wegeniswerken op de Liersesteenweg in Mortsel en Boechout en het verkeersplaatje van de regio staat op onweer. Binnenkort starten de wegeniswerken aan de Boechoutselei op de grens tussen Hove, Mortsel en Boechout. Dan is de cirkel rond !

 

Extra vuilnisbakken Kapelstraat

In de Kapelstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Hortensialei, ligt de straat er geregeld vuil en vettig bij wegens de aanwezigheid van een nachtwinkel en een frituur. Vele oudere leerlingen van het Regina Pacis Instituut gaan tijdens de middagpauze in de betrokken frituur middageten. Vele fietsen belemmeren er dan het voetpad. ’s Avonds is het er een komen en gaan van andere klanten. Met het gekende gevolg. Een aantal extra vuilnisbakken in die omgeving zou dit probleem al gedeeltelijk kunnen oplossen.