Verdienstelijke burgers en sportkampioenen

Hove vierde zijn verdienstelijke burgers en sportkampioenen met toespraken en een receptie in C.C. “De Markgraaf”.

De verdienstelijke burgers bij het Rode Kruis zijn Marie Keersmaekers , Randi Guterman en Stefan Geysen (allen 20 bloedgiften), Rene Bosmans (40 bloedgiften), Luc Smits (60 bloedgiften) , Jacques Degeeter (80 bloedgiften). Alfons Palmans en Theo Brandt    doen ook aan bloedgiften bij het Rode Kruis maar met een leeftijdsbeperking.

  • An Devaere, Monique Bellens, Julien Dua en Ann Van Reeth krijgen een vermelding omdat ze al hun boodschappen met de fiets doen (de actie “Met belgerinkel naar de winkel”).
  • Priester Gerard Van Dessel  werd gevierd voor zijn 50 jarig priesterjubileum. Bij het
  • Bij het Davidsfonds viert men het 50 jarig bestuursmandaat van René Dillen en het 30 jarig  bestuursmandaat van Willem Nollet waarvan 25 jaar als penningmeester.

 

Journalist Marc Declercq

Het boek ‘De Primeurs’ van Marc Declercq uit Hove heeft in Parijs de “Gourmand World Cookbook Award” gewonnen. Het boek werd bekroond tot ‘Best in the World’ in de categorie Best Food Literature Book. In de Primeurs belicht culinair journalist Marc Declercq de achtergronden van bekende en minder bekende seizoenproducten. Hij vertelt over hun oorsprong, hun eigenschappen en hun gebruik in de keuken. Patrick Caignau schreef er creatieve maar doenbare recepten bij, de artistieke foto’s van de producten zijn van Ivan Put. De Primeurs werd eind vorig jaar al bekroond als Beste Belgische Culinaire boek van 2008 op het “Salon du Livre Gourmand de Bruxelles”.

Marc Declercq won in 2003 ook al een Gourmand World Cookbook Award in Barcelona met zijn boek ‘Kaas en Wijn’ en in 2005 de World Food Media Awards in Adelaide met het boek ‘Vis en Wijn’.  

Eveneens op de Gourmand World Cookbook Awards werd uitgeverij Lannoo bekroond tot Best Wine Book Publisher of the Year. Drie van de vijf bekroonde boeken ‘Kaas en Wijn’, ‘Vis en Wijn’ en het recente ‘Dessert en Wijn’ werden door Marc Declercq geschreven.  De nieuwe boeken van Marc Declercq zijn :

“Van Mijnstreek tot Wijnstreek”, (Linkeroever Uitgevers); “De Kleine Culinaire Encyclopedie van Vlaanderen”, (Standaard Uitgeverij).

 

Jubilerende verenigingen

90 jaar “KnsB”
Vaderlandslievende vereniging die de sociale en morele belangen van oud-strijders, weerstanders, weggevoerden en krijgsgevangenen verdedigt.

45 jaar Ornithologische vereniging “De Noordvink”
Met Voorzitter Jef Claes en Secretaris Omer Verhofstadt.

20 jaar “De Geelhand”
Kunstkring ‘De Geelhand’ stelt zich tot algemeen doel het onderling contact, de uitwisseling van ervaringen en ideeën en de vriendschap te bevorderen tussen de kunstenaars wonende te Hove en omliggende gemeenten. Door de individuele inbreng of als groep wil zij bij de artistieke bedrijvigheid in en buiten Hove de diverse kunstuitingen steunen en stimuleren, al dan niet in samenwerking met andere culturele verenigingen.

30 jaar Kinderopvang vzw
Vzw Kinderopvang is een erkende dienst voor onthaalouders te Hove en staat onder toezicht van Kind & Gezin met secretariaat Vincent Bavaisstraat 23. De dienst organiseert dagopvang van kinderen jonger dan 3 jaar in de vertrouwde familiale sfeer bij onthaalouders thuis of op een andere locatie te Hove, Boechout, Lint en Borsbeek. De dienst kan buitenschoolse (vóór en na school) en vakantieopvang verzorgen voor kinderen die naar de kleuter- of basisschool gaan. Flexibele opvang, dag- en nacht- of weekendopvang kan aangeboden worden indien de dienst de onthaalouders vinden die dit willen en kunnen verzorgen. Dit geldt ook voor opvang van kinderen met specifieke zorgbehoefte.