De gemeentelijke begraafplaats kan beter

De gemeentelijke begraafplaats aan de Leon Dumortierstraat kan beter wat betreft onderhoud. We stelden op een morgen tijdens de afgelopen herfstvakantie vast dat ondanks een verbod voor fietsers, er nog vele fietsers over de begraafplaats rijden, zowel jongeren als ouderen. Er staan op de begraafplaats wegwijzers naar …, maar de toiletten zijn meestal op slot. Er aantal overledenen hebben na een zekere tijd nog steeds geen naamkaartje of een verkeerd op hun nis of zerk. Het algemeen onderhoud en de properheid van de site laten wel wat te wensen over. Schepen Jo Ampe is zich volledig bewust van deze feiten maar hij pleit voor verzachtende omstandigheden. “Er is een verschil tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats. We hebben een visie ontwikkeld met de eigen diensten voor het beheer. Dit bestaat uit het beheer van de graven, het groen en het patrimonium. Het groen wordt aangepast aan de nieuwe tijden, oude graven gaan eruit, soms groeien er coniferen op graven met een eeuwigdurende concessie. Hier kunnen we niets tegen doen. Dit legt een hypotheek op het oude gedeelte van de begraafplaats. Het beheer van de begraafplaats zit bij drie diensten (groendienst, bevolking en technische dienst). Die zijn afhankelijk van één persoon en als deze wegvalt o.a. door ziekte, komen we soms in de problemen. We werken met de diensten aan een oplossing voor de gemeentelijke begraafplaats”.

 

De gemeentelijke webstek steeds verbeteren

Na enkele jaren van aftasten en zoeken is de gemeentelijke webstek www.hove.be al mooi toonbaar aan de buitenwereld. Vernieuwingen en verbeteringen zijn nog steeds welkom. Volgens schepen Jan Goorden mogen individuen en verenigingen steeds hun tips en bijkomende informatie geven om deze webstek nog beter en aantrekkelijker te maken. Hiervoor kan men contact opnemen met de gemeentelijke infoambtenaar, de heer Davy Verbeeck, tel. 03 / 460.33.11. – e-post: informatie@hove.be .

 

Geen vuilniswagens tijdens de spitsuren in het gemeentecentrum

Iedere dinsdagmorgen wordt in Hove het vuilnis opgehaald door de bevoegde diensten. De ene week zijn er meer ophaalrondes dan de andere. In het gemeentecentrum – zeker op de hoofdassen van de gemeente – geeft dit aanzienlijke verkeers- en andere problemen vooral tijdens de ochtendspits. Vele inwoners vragen of de vuilnisophalers in de drukke straten op een andere ogenblik kunnen langskomen ? Bijvoorbeeld in de namiddag ? Schepen Hilde Van Driessche zegt dat dit probleem al twee jaar geleden werd doorgegeven aan de bevoegde diensten van IGEAN. Er kunnen verschuivingen in de ophaalrondes voordoen wegens de vele wegwerkzaamheden in de buurt en wegens de aanwezigheid van nieuwe personeelsleden die de gemeente nog niet goed kennen.

 

De postbode komt aan huis

Hovenaars die zich slecht kunnen verplaatsen en gebruik willen maken van de
diensten van De Post, kunnen een kaart afhalen in het gemeentehuis. Als men dan
deze kaart achter het raam zet, weet de postbode dat hij moet
aanbellen in de betreffende woning. Op die manier kan men postzegels bestellen of brieven meegeven. Verdere info op: www.depost.be .