De Koninklijke Harmonie St. Laureys is naar Kreta (Griekenland) gegaan om er enkele opvoeringen te geven. Ze lieten petjes met hun verenigingsnaam aanmaken en vinden dat zo de gemeente Hove voor een stuk ook in Griekenland vertegenwoordigd werd. De Harmonie schuift de aanmaakfactuur voor de petjes door naar het gemeentebestuur. Het college van burgemeester en schepenen in zitting van 7 juni jl. gaf zijn principiële instemming tot ten laste neming van de onkosten van de aankoop van 200 petjes gekend, nl. € 375,18 ( = 15.135.-bef.).

Natuurlijk kwam er kritiek op deze tegemoetkoming aan de Harmonie. Vele Hovese verenigingen vragen zich af wanneer zij ook eens een financiële tegemoetkoming krijgen vanwege het schepencollege ? Ze vertegenwoordigen in hun werkingsdomein toch ook de gemeente Hove ? Of is enkel een nauwe vriendschap tussen enkele bestuursleden van de harmonie en enkele leden van het schepencollege van doorslaggevende orde om in Hove “iets te kunnen regelen” ? Hebben die Grieken veel begrepen van de Nederlandse tekst op de petjes ?

Hove heeft ook vele naamgenoten (twaalf) in het buitenland. Wanneer zet het gemeentebestuur zijn verenigingen en inwoners eens aan om hier contacten mee te leggen? Bij positief resultaat – waar heel Hove zal bij winnen – mag de factuur gerust doorgeschoven worden naar het schepencollege. Voor wat hoort wat !