Via de krant vernemen we dat de tweedehandswinkel “Opnieuw en co.” de intentie heeft om in de toekomst ook een winkel in Hove te openen. De firma bestaat ondertussen vijftien jaar en is de laatste jaren erg succesvol. Er bestaan ook plannen voor de opening van winkels in Lier, Ranst, Boechout, Edegem, Kontich en Lint.

Het gemeentebestuur van Hove ondersteunt vandaag deze firma omdat deze met kansengroepen (langdurige werklozen, lager geschoolden, migranten, ex-gevangenen, enz…)  werkt en aan recuperatie van materialen doet. De firma kan van het gemeentebestuur op de nodige actieve steun rekenen (reclame in het gemeentelijk infoblad “Info Hove”, reclame op de gemeentelijke webstek, reclame op de lichtkranten in de gemeente, enz …).  De gewone zelfstandige ondernemer kan hier enkel maar van dromen.

Vele Hovese zelfstandigen vragen zich af of een plaatselijke Hovese kringloopwinkel nog een voorkeursbehandeling zal krijgen vanwege het gemeentebestuur ? “Zal dit dan geen aanleiding geven tot concurrentievervalsing en discriminatie van de eigen zelfstandige ondernemers ?” horen we in kringen van Hovese zelfstandige ondernemers. We volgen dit dossier op.