De werken aan de oost-west-as in Hove zorgen voor een eerste economisch slachtoffer onder de zelfstandige ondernemers in onze regio. Het prestigieuze restaurant “den Conijnsberg” aan de Konijnenbergstraat 2, vlak naast de Molen van Boechout, sluit na acht jaar werking binnenkort definitief de deuren. Als ooraak wijst de uitbater naar de algemene malaise in de horeca, maar vooral naar de aanslepende wegeniswerken aan de Boechoutsesteenweg in Hove, waardoor het cliënteel verminderde met 40 procent. Voornamelijk klanten uit Hove en meer westelijk gelegen gemeenten.

Restaurant “Den Conijnsberg” behoort binnenkort tot de geschiedenis
Restaurant “Den Conijnsberg” behoort binnenkort tot de geschiedenis

Met “den Conijnsberg” verliest onze regio één van haar betere restaurants. De zaak  werd niet alleen geroemd omwille van de feëerieke locatie aan de Molen van Boechout, horecakenners prijsden de zaak erg omwille van de uitmuntende keuken. Zaakvoerder Lode Van den Brande: “Acht jaar geleden stond op deze plek enkel een vervallen molen. We hebben alles gerestaureerd en hebben er een restaurant in onder gebracht. De opening werd een bestorming. De zaken gingen goed, de bezetting was meer dan in orde.”

In 2010 veranderde dat allemaal. Door het samenspel van de economische crisis, de algemene malaise in de horeca, het nijpende gebrek aan een degelijke parking in de buurt en de aanslepende werkzaamheden aan de oost-west-as in Hove zag den Conijnsberg zijn cliënteel fors in aantal dalen.

In Boechout zijn er nog verschillende horecazaken die klagen en men vreest het ergste omdat de wegeniswerken in Hove-centrum nog tot juli 2012 – als alles volgens plan verloopt – blijven duren. Met het verdwijnen van dit klasserestaurant verliezen  veertien mensen hun job. Op Valentijnsdag, 14 februari 2011, wordt er voor de laatste keer gekookt in de keuken van “den Conijnsberg”. Een dag later is het verhaal definitief voorbij.

De gerestaureerde molen  blijft wel open voor het publiek. Nog elke zondag tussen 13.30u. en 17.00u. kunnen mensen die komen bezoeken. De geklasseerde molen zal de komende drie jaar overigens een grondige restauratie ondergaan. Het is nog niet duidelijk wat de bestemming zal worden van de ruimte waar het restaurant vandaag is in ondergebracht.