Gerda Vos leidt “Ten Hove”
Gerda Vos leidt “Ten Hove”

Gemeente en OCMW slaan de handen in elkaar voor een nog sterker ouderenbeleid. Het gemeente- en OCMW-bestuur werken steeds meer samen om de dienstverlening aan de Hovenaar te verbeteren. Een volgende stap in deze samenwerking is dat Gerda Vos, al jarenlang gekend en bekend als senioren- en gezondheidsconsulent voor de gemeente Hove, vanaf 1 maart 2011 voor het OCMW het Dienstencentrum zal leiden. Gerda zal een deel van haar vroegere taken als senioren- en gezondheidsconsulent (wat een gemeentelijke bevoegdheid blijft) combineren met de opdracht van dienstencentrumleider. Dat wil zeggen dat je vanaf nu in het Dienstencentrum bij Gerda Vos terecht kan voor een hele waaier diensten voor ouderen. De gemeente zal een halftijdse administratieve medewerker aanstellen om haar daarin te ondersteunen. Dit zal leiden tot meer coherentie en efficiëntie op het vlak van ouderenzorg in Hove, niet alleen beleidsmatig, maar ook in de dienstverlening, voelbaar voor de ouderen onder de Hovenaars. Gerda is de zuster van de Hovese gemeentesecretaris Paul Vos.

Dienstencentrum Ten Hove vind je in de R. Verbeecklaan 3, naast rust- en verzorgingshuis Cantershof. Het is open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 16.30 uur en vrijdag van 13 tot 16.30 uur. Voor een gesprek met de dienstencentrumleidster maak je best eerst een afspraak (tel. 03 / 454 08 37 of e-post: gv@ocmwhove.be).

Waarmee kan de dienstencentrumleidster je helpen ?

  • Al je vragen over je pensioen (rust- en overlevingspensioen) ;
  • info over/hulp bij aanvragen tegemoetkomingen Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, Integratietegemoetkomingen en Inkomensvervangende tegemoetkoming, attesten handicap, parkeerplaatsen voor personen met een handicap, gemeentelijke sociale toelagen ;
  • vragen over residentiële ouderenzorg (serviceflats, rusthuis) ;
  • Minder Mobielen Centrale ;
  • huur personenalarmsysteem ;
  • boodschappendienst ;
  • warme maaltijden thuis en in het Dienstencentrum .

Bron : www.hove.be