Sedert enkele weken staat er in de Boechoutsesteenweg ter hoogte van huisnummer 51 een “smily”, die aangeeft hoeveel de autobestuurders er rijden.

Heel  Hove-centrum is sedert enige tijd één grote “zone 30”. Theoretisch alvast, want praktisch wordt er nog vrij snel gereden. We deden op verschillende dagen en uren van de week vaststellingen en het aantal automobilisten die zich daadwerkelijk aan deze snelheidbeperking houden, is zeer laag. Namelijk geen enkele ! Ze reden allemaal een flink stuk harder en sommigen veel harder (70 km/u. en meer). Het schepencollege stelde enkele vergaderingen geleden nog dat “30 km per uur ten alle tijden afdwingbaar zal zijn, dag en nacht”. Veel bewoners van deze straat, met twee aanwezige scholen en samen meer dan 1.500 leerlingen, spreken meer en meer van de “Boechoutsesnelweg” i.p.v. steenweg.

Het schepencollege deelt mee dat ze vanaf vrijdag 15 april alles in gereedheid zullen brengen om de zone 30 overal af te bakenen. De verkeersborden zullen tegen dan overal geplaatst worden.  We zijn benieuwd hoe men praktisch de “zone 30” zal afdwingen ? Met massale politiecontroles en massaal boetes uit te schrijven ?

Nog een extra probleempje op de Boechoutsesteenweg : daar waar de fietsers de baan op moeten, ter hoogte van huisnummer 35, en ze zich voor het achter hen aanstormende verkeer moeten “gooien”, ontstaan er werkelijk levensgevaarlijke situaties. Men moet het maar eens proberen als je het lef hebt om in het UZA te belanden. Daarom rijden ook zoveel fietsers – jong en oud – op de voetpaden. Vandaag moeten de auto’s nog afremmen voor de kloof waar ze inrijden (en dikwijls hard met het asfalt in aanraking komen). Er zal in Hove “nog veel water door de Koude beek moeten vloeien” voor de verkeerssituatie in het gemeentecentrum is genormaliseerd.