In februari jl. werd er in een middelbare school in Kapellen een zware politierazzia gehouden met 25 agenten en drie drugshonden. Als buit werden zes messen en wat drugs gevonden. Zes messen zijn zes potentiële steekpartijen. Eén leerling werd er aangehouden.

Cannabis_sativa
De hennepplant: drugs is in alle gemeenten een probleem geworden

Een soortgelijke politieoefening gebeurde begin maart in Kontich-centrum (drie middelbare scholen) na de lessen in en rond het gemeentepark bij enkele leerlingen die er bleven rondhangen. Eén leerling moest zich verantwoorden. De schooldirectie en de ouders waren zeer tevreden met deze politieoefening. De angst voor drugs en wapens onder schoolkinderen is duidelijk overal aanwezig .

In Hove hangen er tijdens de middag en na de lessen ook enkele tientallen leerlingen rond in het centrum (frituur, café, wijkparkjes, Sint-Laureysplein). Ze zijn een gemakkelijk doelwit voor gewetenloze drugdealers die geen enkele school sparen. Nu de politiecontroles in Antwerpen en Kontich er rond de scholen scherper worden, is de kans groter dat de drugdealers zullen uitwijken naar die (rand)gemeenten waar de controle zwakker of helemaal niet bestaande is. Geen enkele school is immers drugsvrij. De oppositie wenste te weten of er in Hove voldoende bescherming is van de leerlingen tegen drugsdealers en ander geboefte tijdens de middagpauzes en na de schooluren ? Volgens de Hovese burgemeester “waren er redenen voor de politieactie in Kontich. De Hovese scholen hebben een protocol afgesloten rond drugspreventie. De plaatselijke politie staat open om abnormale situaties op te vangen”.