Ze zijn een hele tijd weg geweest, maar nu zijn ze terug …en binnenkort zullen ze er massaal rondlopen als er niet snel wordt ingegrepen en men de natuur er zijn werk laat doen. In delen van De Ster, Statielei, Dahliastraat, Mimosastraat en soms al in de Leliestraat loopt pluimvee vrij rond op de openbare weg. Dit kan aanleiding geven tot ernstige  verkeersproblemen met alle gevolgen daarbij. De diertjes huizen in struiken van particulieren of in de spoorwegberm. Af en toe ligt er al eens een dood dier op de openbare weg …

Een aantal bewoners uit de betrokken Hovese straten vinden dit niet zo leuk (gekraai vroeg in de morgen, omploegen van plantsoenen, enz…) …en het schepencollege is op de hoogte van de toestand.

De milieuambtenaar antwoordde zeer snel op een brief aan het schepencollege van een betrokken inwoner : “Het is voor ons bijna onmogelijk om hier afdoende verandering in door te voeren. Pogingen uit het verleden werden door onbekenden gesaboteerd, vallen werden terug opengezet of erger nog stukgemaakt. Het personeelslid dat hierin vanuit eigen interesse gespecialiseerd was is ondertussen met pensioen. Daarnaast is het zo dat het ons uitdrukkelijk verboden is door NMBS om op hun terrein te gaan. Wij zullen de gang van zaken uiteraard wel in het oog houden en zullen trachten maatregelen te nemen als het ons nodig lijkt. “

Hierbij noteren we dat vandalen de wetten stellen in Hove door overal zomaar beschadigingen aan te brengen. Een volledig ondoordringbare draad aan de spoorwegberm kan misschien een oplossing geven.  De dieren kan men ook op privaat terrein vangen als een aantal eigenaars hiervoor toestemming geven.

Op de parkings van het Universitair ziekenhuis in Edegem hadden ze ook veel overlast van kippen. Ze haalden er een gespecialiseerde firma bij die al de diertjes afschoot met een luchtdrukgeweer. Er volgde een storm van protest.