Kapelstraat komt in het visier van de kranen

Werken in GeelhandlaanDe werkzaamheden aan de oost-west-as gaan binnenkort een nieuwe fase in. Eerst moet nog het kruispunt Geelhandlaan-Kapelstraat-Sint-Laureysplein afgewerkt worden.

De werken in de Kapelstraat zullen in fases verlopen. Vanaf half juni wordt in een eerste fase gewerkt tussen het Kostershuisje en de Groenenborglei. Midden oktober starten de wegenwerken dan vanaf de Groenenborglei richting station.

Voor eind december 2011 is de Kapelstraat volledig vernieuwd tot voorbij de spoorwegbrug, inclusief een nieuwe parking in de Leliestraat.

Net als in vorige fases start de aannemer met de aanleg van de riolering, waarbij ook hier het regenwater wordt afgekoppeld van het vuile water. De huisaansluitingen en de verplichte afkoppelingswerken worden gelijktijdig in orde gemaakt. Pas daarna worden de voetpaden en de rijweg weer aangelegd. Voor fietsers worden er gepaste omleidingen voorzien.

Heraanleg Magdalena Vermeeschlaan komt ook dichterbij

De heraanleg van de Magdalena Vermeeschlaan komt dichterbij. Het is een dossier dat het gemeentebestuur al enkele jaren voorbereid en waar er ter plaatse de nodige animatie rond heerst. Doch de planning om de werken eind dit jaar of begin 2012 te starten, houden volgens het gemeentebestuur goed stand. “Het openbaar onderzoek voor de werken is komende en de bouwvergunningsaanvragen lopen. Als het kan, beginnen we eind 2011 anders is het begin volgend jaar”, zegt schepen van openbare werken en sociale zaken Jos Peeters (CD&V).

De heraanleg zal dan nog een stuk samenvallen met de heraanleg van het gemeentecentrum. “Dat gaat geen probleem vormen voor de omleidingen die dan gaan gelden”, aldus de schepen. Midden in de rijbaan van de Magdalena Vermeeschlaan komt er een “wadi” (afwateringsgracht) met bruggetjes erover.

Verkeershinder bij gelijktijdige wegeniswerken aanpakken

Vele Hovenaars zijn niet te spreken over het feit dat er gelijktijdig wegeniswerken doorgaan in het centrum en op het strategische kruispunt Leon Dumortierstraat-Molenstraat voor de spoorwegbrug. Dit zorgt voor de nodige ergernis (vastrijden, omrijden, stress, grotere kans op ongevallen, enz…).

Vele Hovenaars “houden hun hart vast” bij de toekomstige werken in de Magdalena Vermeeschlaan en omgeving, de Geelhandlaan (bomen vellen), enz … terwijl er ook nog in het centrum van de gemeente zal worden gewerkt. Daarom vragen ze of het gemeentebestuur de timing van bepaalde aangekondigde verkeersingrepen niet beter zou herzien ?