Meer wegwijzers naar Hove plaatsen in de buurgemeenten

In de gemeente staan er voldoende wegwijzers naar de buurgemeenten. Maar in de buurgemeenten staan er onvoldoende wegwijzers naar Hove. Zo laat Hove vele kansen liggen om zichzelf op de kaart te zetten (toerisme, koopgemeente, investeringen, sportinfrastructuur, enz …)

Er kunnen nog verschillende wegwijzers naar Hove bijkomen op volgende plaatsen : (Dit is maar een fractie van de mogelijke vestigingsplaatsen.)

  • Mortsel: kruispunt Kerkstraat-Liersesteenweg en kruispunt Liersesteenweg-Sint-Benedictusstraat, kruispunt Mechelsesteenweg Atheneum Molenstraat, Mortsel-Dorp kruispunt Wouwstraat-Dorpstraat.
  • Boechout: kruispunt Provinciesteenweg – A. Franckstraat.
  • Kontich: afrit 7 van E-19, KOKAZ : kruispunt Kauwlei-Kapelstraat, spoorwegbrug met Lint.
  • Edegem: Kruispunt Boniverlei-Buizegemlei.

Wegwijzers waterlopen aanbrengen aan Koude Beek en Lauwerijkbeek

Wegwijzers F57 waterloop (met naam van de waterloop) ontbreken op de plaatsen waar de genoemde waterlopen in de gemeente de openbare weg kruisen.

Het is ook educatief voor de burgers om hun gemeente beter te leren kennen.

Gevaarlijke verkeerssituatie met wegwijzers die verbleken

Op verschillende plaatsen in de gemeente verbleken wegwijzers. Ze zijn niet meer leesbaar, dit geeft gevaarlijke verkeerssituaties. Een permanente opvolging is dringend noodzakelijk. Wegwijzers hebben een prijskaartje. De verkeersveiligheid ook ! Hopelijk maakt het bestuur dringend werk om alle bestaande wegwijzers te optimaliseren..

Pictogrammen “fietsers” op fietspaden

Op een aantal plaatsen in de gemeente verschenen geschilderde pictogrammen “30 km/u” op de straatoppervlakte. Voor de veiligheid van de fietsers is het dringend nodig om op de bestaande fietspaden op geregelde afstanden ook pictogrammen van een fietspad aan te brengen. Hopelijk luistert het bestuur naar de vraag van de vele fietsers die de gemeente doorkruisen.