Wie op zoek is naar oude films en foto’s over Hove kan deze bekijken op de regionale filmbank van Azura. Om deze mooie collectie verder aan te vullen is het gemeentebestuur op zoek naar foto’s en filmpjes over Hove van meer dan dertig jaar geleden.

De gemeenten Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel richtten samen de regionale beeld- en filmbank Azura op. Op 1 mei werd de interactieve website aan het publiek voorgesteld. Ondertussen hebben de cultuurdiensten en erfgoedmedewerkers van de zeven gemeenten er voor gezorgd dat er al heel wat foto’s en films van de regio te bekijken zijn op de beeld- en filmbank. Je vindt er beelden en filmpjes van feesten, jaarmarkten, plechtige openingen, processies en nog veel meer. De beelden zijn voorzien van een beschrijving en de vermelding van de namen van de personen die herkend werden. – Het loont absoluut de moeite om een bezoekje te brengen aan deze website als je meer te weten wil komen over onze gemeente en onze buurgemeenten van 1900 tot nu. En misschien kom je jezelf wel tegen…

De website is interactief: je kan ook commentaar geven en correcties of extra informatie toevoegen. Laat zeker iets weten wanneer je nog meer weet over sommige gebeurtenissen of wanneer je onbekende gezichten met zekerheid een naam kan geven.

Misschien heb je zelf nog oude filmpjes of foto’s over Hove in de kast of op zolder liggen ? Als je deze wil delen, contacteer dan zeker de cultuurdienst. Je materiaal kan namelijk een verrijking betekenen voor de Azura film- en beeldbank, mits de beelden aan bepaalde inhoudelijke voorwaarden voldoen. Een gespecialiseerde firma zorgt voor het digitaliseren van diverse filmformaten en het inscannen van de foto’s. Je krijgt je materiaal uiteraard terug, evenals een digitale kopie ervan. De films en foto’s die op de website verschijnen, zijn beveiligd tegen downloaden. Ze kunnen dus niet verder verspreid worden zonder toestemming van de eigenaar.

Meer info bij de gemeentelijke infoambtenaar Davy Verbeeck, tel. 03 / 460 33 11,
e-post: informatie@hove.be. – www.filmbankazura.be .