Albrecht Rodenbachschool

Sinds twee jaar krijgen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de A. Rodenbachschool op een speelse manier notenleer. Dit schooljaar wordt dit uitgebreid naar het derde leerjaar en de leerlingen mogen daarbij een instrumentenkeuze maken.

Notenleer volgen na de lesuren is niet alleen vermoeiend, maar blijkt ook om praktische redenen voor veel kinderen onmogelijk. Omdat muziek toch een heel belangrijk domein van vorming is, dromen vele basisscholen ervan om ook muziekonderricht (notenleer) te integreren in het dagonderwijs. Voor de Rodenbachschool is dit al lang geen droom meer maar pure realiteit : sinds twee jaar krijgen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar op een speelse manier notenleer en het resultaat mag er zijn ! Alle leerlingen leren niet alleen mooi zingen, maar de interesse voor muziek is intrinsiek aanwezig.

Om deze continuïteit te garanderen zijn Bart Helsen (directeur A. Rodenbachschool) en Luc Van Vaerenbergh (directeur MA’GO) overeengekomen om de volgende twee schooljaren dit unieke project verder te zetten. De leerlingen die volgend schooljaar naar het derde leerjaar gaan, krijgen dus het derde jaar op rij muziekonderricht tijdens de lesuren. Nieuw is dat  zij daarbij een instrumentenkeuze mogen maken. De opdracht van muziekjuf Manon wordt dus volgend schooljaar verder uitgebouwd. Om nader kennis te maken met de verschillende instrumenten van een harmonieorkest werd er een opendeur repetitie gehouden in zaal Da Capo.

Dit project is niet alleen uniek, maar ook een hele verrijking voor de school. Verdere info op www.rodenbachschool.bewww.ma-go.be .