Verschillende Hovenaars hebben klachten over wat er zich op en rond de gemeentelijke begraafplaats aan de Leon Dumortierstraat allemaal afspeelt.

  • De twee inkompoortjes via het weggetje van de Veldkantvoetweg zijn steeds gesloten. Mensen die niet meer goed te been zijn, moeten dan een hele omweg maken via de hoofdingang langs de L. Dumortierstraat om naar de graven te gaan. Dit kan worden opgelost door in de ingangen paaltjes of een sluis te plaatsen, zodat fietsers en karren er niet meer door kunnen rijden.
  • Er werd ook vastgesteld dat er geregeld sportievelingen in volledige sportuitrusting komen joggen en turnoefeningen uitvoeren op de begraafplaats. Dit is totaal ontoelaatbaar. Hiervoor zijn er in de gemeente voldoende andere plaatsen aanwezig.

We zijn benieuwd welke maatregelen het gemeentebestuur neemt om de toegankelijkheid van de begraafplaats voor iedereen terug te optimaliseren? En welke maatregelen het gemeentebestuur neemt om de rust en orde op de begraafplaats terug te doen respecteren? We houden U op de hoogte.