Aan de kruising met de Statielei en de bijhorende spoorwegparking zien we dagelijks zeer gevaarlijke verkeerssituaties vnl. met dubbel en verkeerd geparkeerde wagens en vrachtwagens en dit vnl. ter hoogte van een slagerij op het kruispunt met de Kapelstraat. Een schuine metalen oprijplaat voor de leverancierspoort van de handelszaak van max. 4m2 zorgt op het voetpad van de Leliestraat permanent voor de nodige hinder. We hebben er al dikwijls gehandicapte personen in een rolwagentje en moeders met kinderwagens gezien, die verplicht op de drukke rijweg moesten lopen omdat het voetpad volledig gebarricadeerd was door fout geparkeerde vrachtwagens. De politiediensten en het gemeentebestuur zijn op de hoogte van deze feiten.

Op sommige plaatsen in de Leliestraat rijden de fietsers net op een “schuine velodroom”. Gevaarlijke verkeerssituaties met het drukke verkeer (middenbermen). Er steken vele putten en oneffenheden in de rijweg. Er vielen al ettelijke fietsers.

In afwachting van de definitieve herprofilering (voorzien in 2013) van de Leliestraat, zijn er dringend specifieke aanpassingswerken nodig om de veiligheid van de vnl. zwakkere weggebruikers er optimaal te waarborgen.