Valpartijen op nieuwe gladde blauwe steen

De laatste maanden vielen er verschillende mensen over de nieuwe gladde blauwe boordsteen in het gemeentecentrum. Zowel fietsers als voetgangers. De ene persoon was er al wat erger aan toe dan de andere. Sommigen moesten direct worden afgevoerd naar het ziekenhuis …

Elk jaar sterven in België 100.000 mensen. De overgrote meerderheid (93,7procent) sterft een natuurlijke dood. De rest van de sterfgevallen is te wijten aan een niet-natuurlijke doodsoorzaak. Opmerkelijk : bijna evenveel mensen komen om het leven door valpartijen als door verkeersongevallen. Dat blijkt uit cijfers over 2006 van de FOD Economie.

Er is duidelijk een probleem met deze nieuwe gladde blauwe steen in het gemeentecentrum van Hove. Hoog tijd om dit probleem op te lossen.

Vele verkeersborden verbleken

Op verschillende plaatsen in de gemeente verbleken wegwijzers. Ze zijn niet meer leesbaar en dit schept gevaarlijke verkeerssituaties. Permanente opvolging is dringend noodzakelijk. O.a. op de Lintsesteenweg, Mortselsesteenweg t.h.v. de pastorij (2 scholen in de buurt) , het weggetje tussen Vincent Bavaisstraat en de Nieuwstraat, Vredestraat, kruispunt Leliestraat-Wouwstraat, De Ster, enz ….  Wegwijzers hebben inderdaag een hoog prijskaartje. De verkeersveiligheid ook ! Hopelijk komen er snel degelijke vervangingen.