Verschillende voetpaden kreunen onder het onkruid. De natte zomermaanden bevorderden dit proces nog eens extra. Dit geeft soms gevaarlijke situaties voor de voetgangers (wegschuiven en vallen). Niet alle burgers kuisen de stoep voor hun pand op (redelijk zware arbeid voor een aantal ‘oudere’ mensen). Spuiten met chemische stoffen wordt ook ontraden door het gemeentebestuur. Hove telt 45 km gemeenteweg x 2 zijden = 90 km.

Schepen van milieu Hilde Vandriessche (Groen-links) antwoordt op een interpellatie van het Vlaams Kartel dat de gemeente één maal per maand de belangrijkste straten laat schoonvegen door een gespecialiseerde firma en een kleinere eigen veegmachine is dagelijks in de weer om de Hovese straten proper te houden. Een borstelmachine komt eraan te pas bij veel en taai onkruid. De inwoners moeten zelf voor het onderhoud van de voetpaden voor hun woning/ eigendom zorgen. Het gemeentebestuur heeft gasbranders ter beschikking. Ieder jaar is er ook een gemeentelijke lentepoets die de bewoners moet stimuleren om zelf hun straat proper te houden.

Schepen Jos Peeters (CD&V) stelt dat het Vlaams Gewest de Gewestweg N-1 (Mechelsesteenweg) zelf moet onderhouden. Vandaag kreunt de middenberm onder het hoge gras (koeien zouden er lekker kunnen eten). Hij gaat niet in op het voorstel om de gemeentearbeiders deze klus te laten klaren en daarna de factuur op te sturen naar het Vlaams Gewest.