Sedert eind juni jl. fleurt Nele Claessens het smallere gedeelte van de Vincent Bavaisstraat op met de aanwezigheid van haar nieuwe bloemenatelier waarvan de naam luistert naar het huisnummer van haar vestiging.

Nele is van in haar middelbare schooltijd al een creatieve persoonlijkheid want ze studeerde beeldende en architecturale vorming aan het Pius X-college op het Antwerpse Kiel. Nadien vervolmaakte ze haar opleiding als juweelontwerpster in Sint-Lucas in Antwerpen. Ze werkte een tijdje als verkoopster in een bloemenwinkel in Edegem en ontwierp in bijberoep juwelen. Uiteindelijk was de aantrekkingskracht van de bloemen groter en Nele kon beschikken over een schuurtje naast haar ouderlijke woning om van haar passie haar hoofdberoep te maken.

“Bloemen is een vergankelijk product. We zijn als mensen gedwongen om er creatief mee te blijven. Geen twee boeketten zijn dezelfde. In de creativiteit kan we zeer ver gaan” aldus Nele, die sedert de opening van haar zaak de handen vol heeft omdat ze haar ook nog permanent blijft bijscholen.

Cursussen voor kinderen en volwassenen

Vanaf oktober gaan er in het Bloemenatelier cursussen door op woensdagnamiddag voor kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar waarin ze leren bloemenschikken en boeketten maken. In 2012 volgt er heel waarschijnlijk nog een cursus voor volwassenen.

Het speciale aan Bloemenatelier 88bis is dat ze uitsluitend werkt met snijbloemen, die zo vers mogelijk worden aangeboden uit een groot assortiment.

Het voordeel van de inplanting in een oude schuur is dat men er geen last van de zomerhitte heeft. Tijdens ons bezoek bevestigde klant Agnes die om de hoek woont en geregeld binnenspringt voor een boeketje “dat Nele steeds mooie boeketjes maakt, die niet te bombastisch zijn, steeds verschillend van aard, vernieuwend. Het is er geen klassieke bloemenwinkel”.

Een speciale gelegenheid ? Trouwfeest, begrafenis, familiefeest, receptie, communiefeest … Laat het op tijd weten want Nele zorgt voor de bloemen !

bloemenatelier

Vincent Bavaisstraat, 88bis
2540        Hove
0485 / 62.33.02.
e-post : nele@atelier88bis.be
net :
www.atelier88bis.be

Openingsuren :
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag : leveren aan huis, abonnementen (hotels, restaurants, kadobonnen, enz …)
Vrijdag : 9 – 19u. ; Zaterdag : 9 – 18u. ; Zondag : 9 – 15u