Het “Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove” beheert alle openbare en andere lokalen die ter beschikking worden gesteld voor het publiek voor het organiseren van socio-culturele manifestaties. Deze vergadering bestaat uit geïnteresseerde burgers die actief zijn in het verenigingsleven samen met enkele leden van de gemeenteraad.

De vergadering van het Beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum Hove was sedert 28 september 2010 niet meer samen geweest. Statutair moet dit beheersorgaan minstens twee keer per jaar samenkomen. Dit feit werd op de gemeenteraad van eind september jl. aangeklaagd door een gemeenteraadslid en zodoende kwam het beheersorgaan twee weken later samen op het gemeentehuis.

Volgende belangrijke punten werden er besproken :

* G.C. “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 Hove :

Zaal 3 (Hélène Van Dyck-Geens)

  • Extra verlichting is besteld. Is ondertussen reeds opgehangen. Het spreekgestoelte: werd volledig vernieuwd. Beamer en scherm werden naar het midden verplaatst.
  • Audiovisueel materiaal : filter geplaatst tussen (draadloze) micro om ruis bij gebruik laptop (met stroomvoeding) te vermijden en mengpaneel toegevoegd zodat alles gelijktijdig kan gebruikt worden.
  • De vloer: wordt twee keer per jaar geboend.
  • Verwarming staat blijkbaar constant op en het is er vaak te warm. Dit probleem wordt voorgelegd aan de technische dienst.
  • De gevelbelettering werd uitgevoerd. De verlichting moet nog worden voorzien in 2012.
  • Er komt geen belettering op het gebouw langs de zijde van de Mortselsesteenweg.

Het beheersorgaan is voorstander van het plaatsen van eenvormige paalbanieren en eventueel de logo’s van de bibliotheek en de kunstacademie boven de inkomdeur, zodat ook vanuit de Mortselsesteenweg duidelijk is waar “De Markgraaf” (met bib en academie) gelegen is. De belettering is te groot en niet esthetisch. Voor de kostprijs ervan kunnen paalbanieren geplaatst worden.

* Kostershuisje aan de Kapelstraat 6 :

  • Bijkomende verlichting voor Sprookjeshuisje is besteld en wordt zo snel mogelijk geïnstalleerd. Het Huisje werd geschilderd in 2010.

* Zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1 :

Zaal “Da Capo” levert Hove heel wat nuttige dienstenSchepen Els Pauwels gaf toelichting bij de geplande verbouwingswerken aan zaal “Da Capo” aan de Lintsesteenweg. Het gemeentebestuur dient immers te beslissen of het contract voor de huur van Da Capo verlengd wordt (loopt eind december 2011 af). De zaal en het hele gebouw is volle eigendom van Kon. Harmonie Sint-Laureys Hove. Het gemeentebestuur verhuurt de zalen en komt met de nodige subsidies over de vloer om Hovese verenigingen aan een relatief goedkope zaal te helpen om activiteiten te organiseren. Het gebouw is niet meer in zo’n goede staat. De keuken is te klein, de zaal en het dak moeten worden gerenoveerd. De isolatie kan beter. Boven is er geen vaste toog. Het voorhuisje langsheen de Boechoutsesteenweg is onderkomen en past niet in de vernieuwde straat. De harmonie heeft laten onderzoeken wat er eventueel in de plaats kan komen : betere lokalen met een feest- en repetitieruimte of het complex helemaal afbreken en er appartementen bouwen. De vergadering beslist unaniem om het contract met de harmonie betreffende de huur van zaal Da Capo te verlengen.

Voor het jaar 2012 worden volgende investeringen voorzien :

  • – Vernieuwing verlichting inkomhal De Markgraaf : 3.000 euro
  • – Digitaal scherm / elektronische infozuil inkomhal De Markgraaf : 4.500 euro
  • – Affichebord bibliotheek : 150 euro
  • – Aankoop uitleenmateriaal: podium, vervoerkarren : 7.500 euro
  • – Paalbanier aan alle gemeentelijke gebouwen : 13.000 euro.