Geen gids voor nieuwe ondernemers

Mensen die in Hove een onderneming/ handelszaak willen opstarten, kampen vaak met een heleboel praktische vragen en problemen. Want starten als zelfstandige ondernemer is ingewikkeld omdat er vele reglementen, enz… komen bij kijken.

Een praktische gids met nuttige adressen, tips, wetgeving, subsidiemogelijkheden, leningen, enz… zou kandidaat-ondernemers in de gemeente alvast een steuntje in de rug geven. Dit voorstel van de oppositie kreeg geen meerderheid en gaat terug naar af. In de gemeente Niel, even groot als Hove, werd een soortgelijk voorstel van de plaatselijke oppositie unaniem door de gemeenteraad meerderheid en oppositie aangenomen. Ze organiseerden zelfs samen een persconferentie om dit heugelijke nieuws wereldkundig te maken.

 

WZC Cantershof kan verder uitbreiden 

De gemeenteraad keurde unaniem de verkoop van een braakliggend perceel grond achter het woon- en zorgcentrum Cantershof in de René Verbeecklaan goed. De verkoop van de grond aan de vzw Compostella, die eigenaar is van het Cantershof, betekent dat er een vijftiental serviceflats kan bijkomen. Er moeten nog afspraken worden gemaakt over de eventuele toewijzing van de serviceflats aan inwoners van Hove. Het gaat om een oppervlakte van 1.500 m2. De verkoopprijs van de grond bedraagt in totaal 163.900 euro.

 

Een digitaal museum voor Hove

In de gemeenteraad vroeg het Vlaams Kartel om een heemkundig museum voor Hove op te richten. Een aantal buurgemeenten (Lint, Kontich, Edegem) bezitten er één. Dit lokt toeristen en inkomsten naar de gemeente en het archief van de gemeente kan meer geactualiseerd worden. Een eventuele vestigingsplaats zou het Dagcentrum van Ritmica zijn, gevestigd in de oude parochiezaal Prinsenhof aan de Kapelstraat. Volgens schepen van Cultuur Els Pauwels is dit praktisch moeilijk uitvoerbaar. Het gemeentebestuur opteert om het gemeentelijk archief digitaal aan te bieden via de intergemeentelijke foto- en filmbank Azura.

 

Intergemeentelijk zwembad met Mortsel e.a. in onderzoek

Het Mortselse zwembad naast Fort 4 is dringend aan vernieuwing toe. Af en toe valt er eens een stuk van het plafond naar beneden. Niet zo prettig om extra zwemmers te lokken. Een gloednieuw zwembad bouwen en uitbaten heeft een zeer hoog prijskaartje. Aangezien vele buurgemeenten van Mortsel gebruik maken via het schoolzwemmen van het stedelijke zwembad, stelde Mortsels schepen van sport Koen Dehaen aan een aantal randgemeenten voor om samen een intergemeentelijk zwembad te bouwen. Er ging reeds een eerste contactvergadering door in Mortsel. Er werd o.a. gesproken over de hoge kostprijs en de bijdrage van iedere gemeente.  Volgens Hove ’s schepen van sport Els Pauwels is het wachten op een concreet voorstel van Mortsel en een voorbereidende studie