bibliotheek anno 2009De boekenmolen voor de jeugdbibliotheek is totaal versleten. Er komt een nieuw exemplaar met een geschatte kostprijs van 1.250 euro.

De leeftijd van de computers in de bibliotheek schommelt tussen de 7 en 11 jaar. Vrij oud voor materiaal dat continu de nodige vernieuwing ondergaat. Ook de laptop is dringend aan vervanging toe : kostprijs 3.800 euro. Er wordt ook voorzien in de aankoop van klein hardwaremateriaal voor ongeveer 500 euro.

Per jaar worden er via De Post (Bpost) meer dan 1.600 herinneringen gestuurd naar gebruikers die hun materiaal te laat binnenbrengen. Aangezien bijna al de ingeschreven gebruikers van de bibliotheek over een elektronisch adres beschikken, wil de bibliotheek in de toekomst deze herinneringen via e-post versturen. Met de aankoop van bijkomende software wil men hiermee in 2012 starten. Met deze software kan men de leden ook proactief een aantal dagen op voorhand waarschuwen wanneer zij hun materiaal moeten inleveren. Kostprijs 550 euro.

De openbare bibliotheek van Leuven heeft op vraag van het stadsbestuur een berekening gemaakt van de totale waarde van de niet-teruggebrachte materialen. Het resultaat leverde bedragen op in de tienduizenden euro’s. Voor Hove werd deze berekening nog niet gemaakt, maar heel waarschijnlijk loopt de factuur hier ook erg hoog op.

Vandaag beschikt de bibliotheek over een draadloos netwerk voor de telefonie, zowel voor openbaar als intern gebruik. In 2012 wordt er, vooral uit veiligheidsoverwegingen, een afzonderlijke internetverbinding geïnstalleerd voor dit draadloos netwerk. Kostprijs +/- 850 euro.

De signalisatie in de volwassenenafdeling is afgerond. Nu is de jeugdafdeling aan de beurt want de informatie is kompleet onleesbaar geworden. De bestaande topborden worden vervangen en er komt betere signalisatie. Kostprijs +/- 4.500 euro.

Ondanks het plaatsen van zonnewerende beglazing loopt de temperatuur in de werkruimte, zelfs bij minder goed weer, vrij vlug op tot boven de 30° C. De oude Scandiaflex is totaal versleten. Bijkomende zonnewering is echt noodzakelijk. Kostprijs +/- 2.200 euro. Verdere info: www.bibliotheekhove.be .