Conform het advies van de brandweer wordt een tweede ontsluiting voorzien in de in voorbereiding zijnde verkaveling van Matexi op de achterliggende gronden achter de Beekhoekstraat, Jan-Frans Gellyncklaan en de Verbindingsstraat.

Vanuit de pijpenkop wordt een voetgangers-/fietsverbinding met een breedte van minimum 4 meter voorzien naar de geplande verkaveling van Matexi.

Het huidige wegenisplan voorziet lang parkeren zodat een rijwegbreedte van 5 meter gegarandeerd wordt (volgens advies brandweer).

Tevens zou de vlotte doorgang van de hulpdiensten in de flessenhals – zijde Beekhoekstraat – niet op elk moment gegarandeerd kunnen worden. Volgens het advies van de Hovese Stuurgroep Structuurplanning kan de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de nieuwe verkaveling voor brandweer verzekerd worden door langs één zijde van de Beekhoekstraat (tussen huisnummer 59 en 63), over een beperkte breedte van 5 à 6 meter,  een parkeerverbod in te voeren en de boordsteen te verlagen.

Voor elke woning in de nieuwe verkaveling is minstens 1 autobergplaats of autostaanplaats voorzien op eigen terrein.

Voor 7 percelen bestaat zelfs de mogelijkheid om 2 auto’s te stallen of te parkeren op eigen terrein. Bijhorende parkeerdruk in de Beekhoekstraat is volgens de stuurgroep niet te verwachten.