Bij de trekking van zaterdag 26 november 2011 jl. was er één grote winnaar. Deze gelukkige winnaar van een bedrag van € 3.211.870,00 had zijn/haar ticket gekocht bij Dagbladhandel “Punt – Komma” aan de Kapelstraat 79 in Hove. De winnaar heeft lang op zich/haar laten wachten maar is uiteindelijk nu boven water gekomen.

Het gaat om een inwoner van de gemeente Hove die om veiligheidsredenen anoniem blijft. De gelukkige krijgt praktische steun van de Loterij om zijn/haar nieuwe leven in te vullen zodat de omgeving geen vermoedens krijgt en er geen ongewenst bezoek op ideeën zou komen.

Voor dagbladhandel “Punt – Komma” is het niet de eerste keer dat er een klant in de grote prijzen valt. In 1999, nog ten tijde van de Belgische frank, was er een winnaar te signaleren die negen miljoen franken rijker werd. In 2007 werd er een winnend biljet verkocht dat de koper ineens 1,3 miljoen euro rijker maakte. En verder was er ook nog één grote winnaar waarvan men niet weet of hij/zij ooit de grote prijzenpot is komen afhalen.

Volgens Jonathan Verhasselt van de Nationale Loterij “speelt één vierde van de volwassen Belgische bevolking geregeld op de lotto, individueel of in groep en dit laatste meestal via de werkkring. Voor winsten boven de 25.000 euro worden de winnaars naar Brussel geroepen waar ze speciale begeleiding krijgen. In België zijn Lottowinsten vrijgesteld van belastingen. De winnaars krijgen hiervoor een fiscaal attest. In Nederland worden Lottowinnaars onderworpen aan een belasting van 29 %”.

Om dit heugelijke nieuws te vieren werd er door de sympathieke uitbaatsters van “Punt – Komma”, de zusters Ann en Hilde Broodthaers, een korte receptie gehouden met de symbolische overhandiging van de cheque voor de verzamelde streekpers. Mensen die hun kans willen wagen op de verschillende Lottoprodukten kunnen altijd eens hun kans wagen bij dagbladhandel “Punt – Komma” aan de Kapelstraat 79 in  2540 Hove, tel. 03 455.26.52.

De redactie van de Gazet van Hove wenst alle huidige en toekomstige spelers op de verschillende Lottoproducten veel succes met hun financieel kansspel.