In de Vredewijk sloot wijkwinkel “De Kronkel”, op de hoek van de Beekhoekstraat met de Jan-Frans Gellyncklaan, ook definitief de deuren. Een zoveelste harde slag voor het sociale leven in Hove.

Begin januari 1996 namen Paul en Ingrid Thijs-Noels de toenmalige wat ingeslapen krantenwinkel De Kronkel over en bliezen hem nieuw leven in. In de loop der jaren maakten de nieuwe uitbaters er een volwaardige buurtwinkel van, waar klanten terecht konden voor hun dagelijks levensonderhoud, brood, vleeswaren, persartikelen en zelfs speciale koffiemengelingen en theesoorten. De zaken draaiden goed want de Vredewijk werd gebouwd in de vijftiger, begin zestiger jaren van vorige eeuw en vele bewoners hebben nu reeds hoogoplopende leeftijden die het hen niet meer mogelijk maakt om hun inkopen in het verder gelegen Hove-centrum of in Kontich-Kazerne te doen.

Eind 2008 voerden de zaakvoerders een opvallende wijziging in hun commercieel aanbod door. Op de populaire Gazet van Antwerpen na, werden alle andere persorganen de deur gewezen en de vrijgekomen ruimte werd ingenomen door een uitgebreid aanbod van een twintigtal verse koffie– en een dertigtal verse theesoorten. Vele buurtbewoners liepen even binnen en konden bij een kopje koffie wat bijpraten en de laatste nieuwsjes uit wijk en wereld uitwisselen. Het aanbod viel goed in de smaak. Er ontstond een echt groepsgevoel, want de Vredewijk heeft buiten enkele KMO’s gelegen aan de Mechelsesteenweg N-1, geen eigen winkels in een typische woonwijk.

Door gezondheidsredenen moesten Paul en Ingrid kort na de afgelopen zomervakantie beslissen om met De Kronkel te stoppen. Aangezien ze in het nabije Edegem wonen, blijven ze toch nog privé erg verbonden met de Hovese Vredewijk, want ze zijn lid van een groot aantal Hovese verenigingen.