Op zondag 18 maart e.k. zet het Woon en Zorg Centrum “Mayerhof” zijn deuren open voor het grote publiek en dit tussen 10u. en 17u.

Rijke geschiedenis

De vzw Sint Carolus Mayerhof is ontstaan uit drie instellingen voor bejaarden ; het “Sint Carolus Oudmannenhuis”, opgericht in 1852 door kannunnik Petrus Hofman geldt als één van de oudste instellingen van het land en was gelegen in de Eikenstraat in Antwerpen. In 1953 ontstaat in Antwerpen de “Residentie Alphonse Cols” welke enkele jaren later samensmelt met Sint Carolus. De “Sint Fredericusstichting” was een rustoord voor behoeftige dames gelegen in een landelijke omgeving in Mortsel. Het was een initiatief van wijlen Mevrouw Mayer Van Den Bergh, tevens stichter en bezieler van het museum Mayer-Van den Bergh in Antwerpen.

In 1967 werd de vzw Sint Carolus omgedoopt tot Sint Carolus Mayerhof en nemen de eerste residenten hun intrek in de nieuwe gebouwen aan de Fredericusstraat in Mortsel. In 2011 worden de werkzaamheden gestart voor de omvorming tot een modern woonzorgcentrum, met volledige nieuwbouw van het rusthuis, aangevuld met een centrum voor kortverblijf en veertig serviceflats of assistentiewoningen. Het meest moderne woon- en werkcomfort zal gecombineerd worden met de gezellige, huiselijke sfeer die eigen is aan Mayerhof.

Onze zorg vandaag

Mayerhof zorgt voor veel werkgelegenheid in onze regioDe zorg heeft zich steeds aangepast aan de veranderende wensen en noden van de bewoners. Op deze opendeurdag tonen we je graag hoe die zorgvisie vandaag concreet wordt ingevuld door de 105 medewerkers van Mayerhof. De enthousiaste referentiepersonen en deskundige medewerkers geven de bezoekers graag op een aangename manier enkele inzichten mee.
Op een recent onderzoek bij onze medewerkers springt een goede zorg voor bewoners en familie eruit als een van onze grote sterktes. 94% van de medewerkers is zeer tevreden over de zorg voor bewoners en familie en 88% geeft aan dat collega’s heel erg begaan zijn met een goede zorg. Mooie scores, die ondersteund worden door de vele blijken van tevredenheid en dankbaarheid die we krijgen van bewoners en familie.

Elk Woonzorgcentrum heeft zijn eigen stijl en legt zijn eigen accenten. Binnen Mayerhof leggen we onder andere de klemtoon op :

  • een bewonersgerichte, multidisciplinaire werking,
  • een uitgewerkte zorgvisie bij dementie,
  • gezellige salons die een schakel vormen tussen privé-kamer en collectieve ruimte,
  • verschillende buitenruimtes en binnentuinen die de mobiliteit van onze bewoners stimuleren.

De directie en een team van deskundige medewerkers staan klaar om alle geïnteresseerden meer uitleg te geven op zondag 18 maart e.k. ! Ook kinderen zijn van harte welkom op de opendeurdag. Er is een wedstrijd waar leuke prijzen zijn te winnen.

Mayerhof werft aan :

Om het zorgteam nog te versterken in de aanloop naar de nieuwbouw, staan er verschillende vacatures open voor zorgkundigen, verpleegkundigen en een sociaal verpleegkundige. Alle vacatures staan open voor zowel mannen als vrouwen.

Op de “Dag van de Zorg” geeft de personeelsdienst meer info over deze vacatures. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur indienen via : goedele.schrijvers@mayerhof.be of telefonisch op 03 / 460.05.11.

W.Z.C. “Mayerhof”, Fredericusstraat 89, (tijdelijke ingang via Van Dijckstraat 109 aan bushalte De Lijn, buslijn 14) in 2640 Mortsel, e-post : info@mayerhof.be, web : www.mayerhof.be .