Sedert de sluiting van het populaire volkscafé “De Eendracht” aan de Lintsesteenweg 1 midden december jl. was het in Hove-centrum troosteloos rustig. Sedert enkele dagen is er verandering ingekomen met de heropening van café-restaurant “Den Drijhoek”, gelegen aan de Lintsesteenweg 2, op de hoek met het Sint-Laureysplein. Goed voor het gemeenschapsleven en de sociale controle in het gemeentecentrum.

Het pand kende in Hove een lange geschiedenis. Het gebouw dateert uit 1898, een eerste herberg werd er gesticht en opengehouden door timmerman Guillelmus Goyvaerts (1906) op het toenmalige adres “Doornboomstraat, 5”. Als herberg was de vroegere “Den Drijhoek” de zetel van verschillende sociale, sportieve en culturele verenigingen. Door de nieuwe eigenaar, de familie Alliet, werd er de jongste twee jaar heel hard gewerkt om het pand volledig te renoveren en bedrijfsklaar te maken. Het retro gehalte van het gebouw doet denken aan de bruine kroegen van weleer.

Het geheel bestaat uit drie delen : een café, het eetgedeelte waar de brasserie en het restaurant in zijn ondergebracht en een zaal die de klanten kunnen afhuren voor feesten en recepties. Tegen begin april e.k. komen er nog twee aparte vergaderzalen bij van het te renoveren buurpand. In de zomer kunnen de klanten buiten eten op het gezellige zuiderterras.

“Den Drijhoek” kent al veel succes

 

Groot succes

Het café zat de eerste dagen al stampvol. Een hoop jong volk, een groep vijftigers, mannen en vrouwen, dik en dun, alles door elkaar. Het doel van uitbater Nick Alliët was om het concept van ‘de bruine kroeg’ nieuw leven in te blazen, maar wel met de jeugdigheid en de finesse van een trendy café. De brasserie en het restaurant gaan begin april open, maar de mensen kunnen in ‘De Drijhoek’ al  terecht voor een lekkere dagsoep en een boerenboterham.

Verse lekkere Vlaamse kost

In het restaurant willen de nieuwe eigenaars goede Vlaamse kost serveren. Denk aan een sappige entrecote, hutsepot, schorseneren, witloof of frietjes. En alles uiteraard vers gemaakt. Ieder gerecht wordt vergezeld van een biersuggestie. Men serveert ook een dagschotel. Dat kan bijvoorbeeld worst met stoemp zijn of sappige koteletjes met puree. En allemaal degelijke porties, tegen een betaalbare prijs. Interessant voor de mensen die in Hove-centrum werken (scholen, banken, enz …).

Er mag in Den Drijhoek niemand met honger van tafel gaan. In de brasserie kan men dan weer terecht voor kleinere snacks zoals een croque, een soepje of zelfs tomaat garnaal. Daarnaast zal er in de namiddag ook een kaart zijn met onder meer pannenkoeken, wafels en taart. Meer iets voor de zoetebekken, zoals grootouders die met hun kleinkinderen gaan wandelen.

Verdere info : Café-restaurant “Den Drijhoek”, Lintsesteenweg 2 in 2540 Hove, www.dendrijhoekhove.be – e-post : info@dendrijhoekhove.be – tel. 0474 / 37.13.82. Iedere dag open van 10u30. tot 24.00u. In het weekend tot 2.00u.