Dit groene villadomein aan de Mortselsesteenweg (naast de Regina Pacis basisschool) met een prachtig park werd verkocht aan een projectontwikkelaar. Dit pand is op de gewestplannen grotendeels ingekleurd als parkzone. Een gedeelte van de achterkant is bouwzone. Het is een landhuis uit de periode 1900.

Er bestond een plan om op dat laatste gedeelte een aantal serviceflats te bouwen. De bestaande villa aan de Mortselsesteenweg zou dan worden ingericht in functie van de bewoners van de serviceflats.

In dat plan was ook een rond punt voorzien, zijde Frijthout. Dit zou een rustige in- en uitgang kunnen bieden voor de leerlingen van het Regina Pacisinstituut die zich noordelijk moeten begeven om naar huis te gaan. Nu moeten deze leerlingen de drukke straten volgen met reeds overvol en gevaarlijk verkeer.

Het Hortensiahof

Volgens ingewonnen info bleek er voor dit plan geen interesse vanwege het gemeentebestuur. Men zou in het Hortensiahof eventueel de gemeentelijke bibliotheek kunnen onderbrengen. Met zo’n project is altijd een hele bom geld gemoeid. De gemeente Hove zit al met een heel aantal hoog oplopende investeringen die de gemeentekas flink wat kosten. Maar er bestaan Publiek-Private samenwerkingsverbanden om hieraan een oplossing te geven. Nu moet men afwachten wat er effectief met dit mooie domein gaat gebeuren.

Volgens schepen van Ruimtelijke ordening Jo Ampe heeft het gemeentebestuur hier geen kansen laten liggen. “Het is een groot stuk grond dat niet aan de openbare weg grenst en nog gedeeltelijk bouwgrond is. Men zoekt hiervoor de beste invulling met behoud van het parkgedeelte dat openbaar wordt voor wandelaars. Er komt een wandel- en fietsdoorsteek aan de parkzijde van het domein. De nieuwe gebouwen zullen aansluiten bij het gebouwencomplex (turnzaal) van het Regina Pacisinstituut. Er worden 40 serviceflats voorzien in vier bouwlagen. De dienst Stedebouw volgt het dossier van nabij op. Het wordt ook op de vergadering van de Hovese Gecoro besproken“. In de gemeenteraad was er animatie rond de kostprijs van de flats (600.000 euro). Volgens de schepen is dit sterk overdreven. De toekomst zal het uitwijzen !