Een aantal burgers spraken ons erover aan en we stelden ook effectief vast dat er soms gesluierde personen (zwarte kledij met enkel de ogen zichtbaar) zich op de openbare weg bewegen in Hove. We zagen drie personen waarvan twee gesluierd in de omgeving van een warenhuisketen op de grens met Boechout. De derde persoon was een kindje en liep er nog speels bij.

In het politiereglement van de zone HEKLA staat dat iedereen zijn gezicht moet zichtbaar zijn. Want als iemand over straat loopt die geseind staat, dan moet de politie die kunnen identificeren. Dat is het minste om de veiligheid in de gemeente te kunnen waarborgen.

We weten uit andere gemeenten (Molenbeek, Anderlecht, Hoboken, Deurne), dat dit een zeer geladen onderwerp is dat soms kan aanleiding geven tot “opstootjes”… al dan niet gekanaliseerd via tussenpersonen en groepen van salafisten, die gefinancierd  worden door buitenlandse mogendheden.

Deze praktijken zijn onwettelijk en moeten onmiddellijk stoppen. Wat vandaag nog niet is, kan snel veranderen (zie o.a. de stijgende evolutie van de drugsproblematiek in Hove). De betrokken personen worden misschien best doorgestuurd naar de integratiecursussen voor nieuwkomers waar ze kennis kunnen maken met onze Nederlandse taal, de principes van gelijkheid van man en vrouw en de scheiding tussen kerk en staat in onze gemeenschap. Volgens burgemeester Luc Vuylsteke de Laps “is er geen enkel geval gekend van gesluierde personen op de openbare weg in Hove. Er werden nog geen incidenten gemeld”.