Hovese Sint-LaurentiuskerkDe beslissing van de gemeenteraad eind juni jl. om geen hekwerk rond de Sint-Laurentiuskerk te plaatsen, die door een wisselmeerderheid van meerderheidsfractie Hove Beweegt samen met oppositiefractie pH7 werd genomen, is door de Antwerpse gouverneur Cathy Berx terug naar af gestuurd. Midden juni besliste het Hovese schepencollege, zeer tegen de zin van de groen-linkse fractie Hove Beweegt, om hekjes rond de Sint-Laurentiuskerk te plaatsen. Tijdens de daarop volgende gemeenteraad beweerde de groen-linkse fractieleidster Ann van Put dat de beslissing over het hekwerk geen bevoegdheid van het schepencollege was, maar van de gemeenteraad. Hier rond ontstond op de gemeenteraad een heuse rel.

Oppositiefractie pH7 was bereid om een wisselmeerderheid te vormen met de groen-linkse meerderheidsfractie, zeer tegen de zin in van de CD&V-meerderheidsfractie. Hierdoor werd de beslissing van het schepencollege ongedaan gemaakt en besliste een meerderheid van 10 stemmen tegen 7 tegenstemmen (CD&V/VLD) en twee onthoudingen (VK) om geen omheining te plaatsen. Burgemeester Luc Vuylsteke de Laps diende daarop klacht in bij de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Volgens de burgemeester was de beslissing van de gemeenteraad onwettig. De gouverneur volgt nu de Hovese burgervader in zijn klacht en stelt dat de gemeenteraad haar bevoegdheid heeft overschreden. De beslissing van het schepencollege van 18 juni jl. om de hekjes wel te plaatsen is momenteel de enige geldige en zal dus ook worden uitgevoerd.

De werking van de nieuwe fontein vlak naast de kerk is bijgesteld. Ze zal nu dagelijks werken van 8u ’s morgens tot 22.30u ’s avonds. De spuithoogte werd verdubbeld en de verlichting is nu ingesteld op een continu wit licht. Het water werkt via een continu circuit en is best niet drinkbaar.