De verbouwing van de gemeentelijke sporthal aan de Paul van Ostaijnlaan is achter de rug. Van de oorspronkelijke sporthal blijft alleen nog het houten gebinte over. Dat was nog in goede staat. Al de rest was aan vervanging toe. Vooral de betonnen sportvloer voldeed niet meer aan de huidige normen. Het grondwater stroomde zo binnen in de zaal. Vele sporters wilden op de vloer niet meer op spelen, omdat de harde vloer heel slecht was voor de gewrichten. De erbarmelijke staat van de kleedkamers en de douches was ook een reden om tot de verbouwing over te gaan. De verwarming was ook stuk. Met een receptie en enkele demonstraties turnen en dansen werd het geheel aan het publiek voorgesteld. De gemeenteraadsverkiezingen zijn immers vlakbij.

De ganse verbouwing duurde een jaar. Ondertussen konden vele sporters, zoals de zaalvoetballers van de Hovese Liga terecht in de sporthal van het plaatselijke Regina Pacis Instituut.

Turnkring Moviemento zorgde voor een fraaie openingsceremonieTurnkring Moviemento zorgde voor een fraaie openingsceremonie

Er moest onverwacht nog een balk met asbest verwijderd worden, wat een extra uitgave van 10.000 euro gaf. De vernieuwde sporthal heeft nu een mooie, blauwe verende vloer en acht nieuwe kleedkamers. Bovenop die kleedkamers werd een nieuwe dans- en turnzaal gebouwd met alle technische snufjes.

Er wachten nog een aantal kleine afwerkingen zoals trapleuningen plaatsen, de buitenverlichting uitbreiden, de naam langs de straatzijde schilderen.