Urania Volkssterrenwacht Urania heeft een heel nieuwe webstek, www.urania.be . Een groep vrijwilligers heeft twee jaar lang hard gewerkt om dit tot een goed einde te brengen. Met deze nieuwe start wil Volkssterrenwacht Urania interactiviteit met zowel leden als sympathisanten verhogen.

“De Zon” was het centrale thema van de opendeurdagen van Volkssterrenwacht Urania die begin september jl. doorgingen. De opendeurdagen luiden het begin in van het nieuwe werkjaar.
De nieuwe webstek oogt een pak frisser, maar brengt de informatie ook op een duidelijkere manier over. Zo wordt de wetenschappelijke informatie onderverdeeld bij het puntje “Sterrenkunde” en staat alle praktische info over onze werking onder “Urania”. De grootste verandering op de nieuwe webstek is echter het luik “Community” waar interactiviteit centraal staat. Zo krijgen bijvoorbeeld de werkgroepen een eigen platform om nieuws de wereld in de sturen. Nieuw is ook dat alle bezoekers van de website een login kunnen aanmaken, om mee te gaan in de discussie rond sterren, planeten en ruimtevaart.