Officieel beginnen in 2013 de werkzaamheden voor de doortrekking van tramlijn 7 over de Mechelsesteenweg en dan via de Boniverlei en de Expressweg naar de “Parc & Ride-parking” naast de E-19 in Kontich (Sint-Ritacollege). Het Hovese gemeentebestuur had liever de tramlijn over de hele middenberm van de Mechelsesteenweg (N-1) zien rijden tot aan de Delhaize-supermarkt in Kontich.

In de Boniverlei, vlak aan de N-1, komt er een tramhalte. Dit is te ver om enige invloed te hebben op ander openbaar vervoer (trein, bus) in Hove.

Binnenkort start er een werkgroep, o.l.v. de provinciegouverneur, om heel de verkeersproblematiek in de Antwerpse zuidrand te bestuderen.

Het Hovese gemeentebestuur kijkt met de nodige aandacht naar de verbinding tussen de N-1 en de N-171 (de noordelijke ringweg rond Kontich in de vallei van de Edegemse beek). Hove wenst dat de aansluiting van deze ringweg op de Mechelsesteenweg (N-1) zoveel mogelijk noordelijk ligt en zeker geen aansluiting geeft op het huidige kruispunt met de Vredestraat. Dan bestaat het gevaar dat de hele Hovese Vredewijk en heel Hove zwaar zal lijden onder het vele sluipverkeer afkomstig van de E-19.