– De Boshoekstraat wordt binnenkort opnieuw geasfalteerd. Vandaag ziet deze straat eruit of er net een bombardement is overgekomen. Hiervoor wordt 145.000 euro uitgetrokken. De voorbereidende werken zijn reeds achter de rug. De straat behoudt dezelfde breedte want het landelijke karakter moet behouden blijven. Het blijven ook zachte bermen. Op een 8-tal plaatsen zijn er uitwijkmogelijkheden aangelegd met kasseien.

– De werken aan de Geelhandlaan kennen nog wat moeilijkheden. In eerste instantie doken er geen kandidaten op voor de aanbesteding om alle bomen van deze prachtige dreef te rooien. Een nieuwe aanbesteding leverde wel enkele kandidaten op en het schepencollege koos er één uit. Er zijn nog wel problemen met de ligging van de nutsleidingen (gas, elektriciteit, water, telefoon) want die liggen waar volgens het nieuwe plan de nieuw aan te planten bomen moeten komen. Bijkomend probleem is dat de ingenieur van het betreffende studiebureau die zich met het dossier bezig houdt, langdurig ziek is.

– De gemeenteraad gaf zijn goedkeuring aan de minnelijke grondverwervingen aan de Boechoutsesteenweg, Sint-Laureysplein en Kapelstraat in functie van de herinrichting van Hove-centrum.
Tijdens de herinrichting van het dorpscentrum is gebleken dat in de Boechoutsesteenweg een aantal grondstroken overtollig zijn. Aan de betrokken inwoners wordt de keuze gelaten om de percelen (voortuinstroken) aan te kopen of te huren

– Van de nieuwe fontein naast de kerk komt binnenkort een pictogram die verwijst dat het hier gaat om niet-drinkbaar water.

– Er komt geen ‘symbolische’ wegwijzer, in het centrum naast de fontein, die verwijst naar de twaalf andere gemeenten Hove, verspreid over de hele wereld. Volgens de schepen van cultuur moet vtbKultuur dit maar doen. Het gemeentebestuur heeft geen zin, noch interesse.

– Er komt een tijdelijke vergunning om een wegwijzer te plaatsen op de hoek van de Kapelstraat met de Vincent Bavaisstraat die verwijst naar een bloemenhandel dieper gelegen in deze laatste straat. De wegwijzer mag niet storend zijn voor de omgeving

Overtromingen: omgeving “Donderbrug”, Parklaan en Elzenstraat. Het gemeentebestuur heeft aangedrongen bij Ri-ant en Aquafin voor een oplossing. De studies zijn gedaan. Er is nog geen oplossing want de leidingen onder de brug zijn te klein en liggen te laag. De werken aan de Dennenlaan moeten eind oktober af zijn. Ondertussen blijft de plaatselijke omleiding behouden.

Feestverlichting Kapelstraat. Deze verlichting van de zomerendfeesten zal eerdaags worden weggenomen. Het schepencollege denkt na om het gemeentecentrum op te fleuren (met bloemen en eventuele bevlagging).