Luc Vuylsteke de LapsTijdens deze laatste receptie werd uittredend burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) letterlijk en figuurlijk “in de bloemen” gezet door uittredend schepen Els Pauwels  (CD&V). Onder partijgenoten blijft het lekker warm. Hierbij deed de uittredend burgemeester “een Patrick Janssenske”, hij liet zijn tranen in het publiek de vrije loop en kon zijn emoties niet bedwingen.

Enkele dagen later waren er nog recepties voor de Hovese middenstand en het gemeentepersoneel. Ook hier deed de burgemeester “een Patrick Janssenske”.

De uittredende burgemeester verliest buiten zijn goed betaald gemeentemandaat ook zijn bestuursmandaten bij de intercommunales IGEAN en CIPAL en zijn lidmaatschap van het politiecollege van de politiezone HEKLA. Politiek is een harde job en vandaag zeker een “bijzonder tijdelijk kader”. Politieke zekerheden bestaan vandaag niet meer !

Luc Vuylsteke de Laps was eerst zes jaar gemeenteraadslid en daarna 24 jaar burgemeester van Hove. Hij wilde zeker een vijfde mandaat van burgemeester binnenhalen. Vandaag is hij 56 jaar en in 2018 zou hij dan op 62 jarige leeftijd zijn pensioen kunnen voorbereiden. De Hovenaars beslisten er in het stemhokje evenwel anders over !