De verdeling van het gemeentelijk informatieblad “Info Hove” laat de jongste maanden wat mankementen zien. Het ging een hele tijd goed met de verdeling – toen enkele Hovese studenten het deden om wat geld bij te verdienen – tot in het afgelopen najaar. Daarna nam een commerciële firma de verdeling over. Plots deden er zich moeilijkheden voor bij de verdeling over de 3.400 Hovese brievenbussen.

Het gemeentebestuur moet dit probleem degelijk oplossen en ervoor zorgen dat er in de toekomst geen hiaten meer vallen in de verspreiding van het gemeentelijk infoblad, want vele Hovese verenigingen rekenen op de verspreiding van het gemeentelijk infoblad omdat hun komende activiteiten erin gratis worden aangekondigd.

infohove-december2012Schepen Jo Ampe (Hove Beweegt) deelde op de gemeenteraad mee “dat de firma die de “Info Hove” in september, oktober en november verdeelde, op 26/11/12 heeft laten weten geen personeel meer te hebben om de verdeling in Hove te doen.  Voordien gebeurde het door studenten via een vrijwilligersovereenkomst. Op 27/11/12 werd met B-Post gebeld om te vragen hoe we via hen de bedeling konden doen. Bij de centrale dienst van B-Post antwoordde men dat we gewoon naar het lokale postkantoor moesten gaan en de verdeling inplannen. Hier zei men dat zij dat niet mochten aannemen. De dag nadien hebben wij ons dan online geregistreerd bij Distripost. Pas enkele dagen later werd een paswoord en gebruikersnaam verkregen, zodat de verdeling kon ingepland worden. Dat kon ten vroegste op 6/12/12. De verdeling werd dan online vastgelegd, de boekjes weggedaan naar Mechelen en contant betaald op 6/12 (dit moest die dag tussen 9 en 12.00u. gebeuren).  De “InfoHove” van december werd uiteindelijk verdeeld op 7/12 en 10/12.

Ondertussen werden wel een aantal mogelijke andere verdelers gecontacteerd.  De enige reactie kwam van Beldi (Belgische Distributiedienst), die goedkoper bleken te zijn dan B-Post (380 EUR t.o. 490 EUR voor B-Post) en ook makkelijker te regelen (afgifte en betaling in Aartselaar) en te plannen.  De ‘Info Hove’ van januari 13 zal dan ook door Beldi verdeeld worden. Daarna zal er opnieuw geëvalueerd worden.”

Door deze laattijdigheid waren er in Hove een twintigtal activiteiten reeds voorbij gegaan die in de gemeentelijke agenda van Info Hove stonden. Verschillende Hovese verenigingen leden hierdoor schade wat de opkomst bij hun geplande activiteiten betreft.