Schepen Els Pauwels deelde mee dat de werken aan het complex “Da Capo” aan de Lintsesteenweg nr. 1 eerlang van start zullen kunnen gaan. De normale planning was dat die werken in het voorjaar 2012 reeds zouden starten. Bijna één jaar met vertraging.

Over de huisvestiging van de Heemkundige Kring was er sedert de vorige zitting van de gemeenteraad in november jl. geen nieuws binnengekomen. Volgens de schepen is de voorzitter van die kring ziek en ligt alles stil. Zijn er dan geen andere bestuursleden van de Heemkundige kring die beslissingen kunnen nemen en deze overmaken aan het schepencollege? Dit dossier sleept ook reeds aan van in het voorjaar 2012. Niet bepaald een erg professionele werking. We kennen andere heemkundige kringen in de buurgemeenten die heel wat actiever zijn in het uitgeven van boeken en brochures over hun gemeente en er zelfs een heemkundig museum openhouden dat veel bezoekers trekt.

Over het dispuut tussen uittredend burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) en uittredend eerste schepen Jo Ampe (Hove Beweegt) over mogelijke belangenvermenging was er ook nog geen nieuws (beslissing of standpuntinname) van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA)  binnengekomen. Het kabinet van de minister had wel laten informeren op het gemeentesecretariaat of betrokkenen na 1 januari 2013 nog een uitvoerend mandaat zouden bekleden ? Dit is niet het geval. Veel kans dat deze klachten vertikaal worden geklasseerd door de minister. Het probleem lost zichzelf op !

De toekomstige werken aan de Geelhandlaan. Schepen Jos Peeters deelt mee dat dit dossier, zoals beloofd in de raad van november, op 3 december ll. werd besproken op het college van burgemeester en schepenen. Er werd de principiële beslissing genomen om te bomen te laten vellen.  Hiertoe werd vervolgens de opdracht gegeven aan de diensten om dit dossier in het volgende schepencollege voor definitieve beslissing voor te leggen. Op 10 december ‘12 werd dan ook door het college beslist om, op basis van het rapport van Treexpert, om de bomen te vellen. Op basis daarvan werd vraag gesteld aan Erfgoed Antwerpen en indien van daaruit geen opmerkingen komen, zullen de bomen worden geveld. Het gaat in eerste instantie om +/- 10 bomen die ziek zijn.