De Milieuraad van Hove zoekt leden die mee het bestuur willen adviseren inzake milieu en natuur. De milieuraad geeft advies bij alle beslissingen van het gemeentebestuur inzake milieu en natuur, zoals belangrijke kapvergunningen, natuurvergunningen en milieujaarprogramma’s. De milieuraad kan zelf ook initiatieven voorstellen aan het bestuur.

milieuraad logo

Om lid te worden van de milieuraad is het niet nodig om veel achtergrondkennis te hebben van milieu- of natuurregelgeving. Men is vooral op zoek naar mensen met veel interesse in deze zaken. Ook mensen die de waardevolle natuur in de gemeente beter willen leren kennen, zijn zeer welkom.

Hoewel klein in oppervlakte herbergt Hove heel wat mooie natuur. In het gemeentepark kan je onder andere voorjaarsflora en amfibieën ontdekken. Ook het Uilenbos herbergt tal van soorten, gaande van spechten en bosuilen tot reeën.

Grote projecten waaraan de milieuraad de volgende zes jaar kan meewerken, zijn :

  • de inrichting van Frythout. Dit domein van 16 hectare kwam in 2012 in beheer bij de gemeente. Het is de bedoeling om deze ruimte open te stellen voor het publiek zodat hierin gewandeld, gefietst en gespeeld kan worden. Daarnaast zal er ook ruimte komen voor natuur en voor waterberging.
  • Het realiseren van het biodiversiteitscharter. In 2012 hebben de gemeente en Natuurpunt afspraken gemaakt om werk te maken van natuur in Hove. In de komende jaren zullen er verschillende concrete acties uitgewerkt worden. Dit gaat van het inventariseren van planten en dieren tot het knutselen van bijenhotels.

Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met de milieudienst, Koen Boonen, tel. 03 / 460 33 47 of Els Lauwers, tel. 03 / 460 33 26 of e-mail : milieu@hove.be .